Konut Kura Çekiminde Hüzün Ve Sevinç Bir Arada Yaşandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan konutların sahiplerini bulacağı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katıldığı, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan konutların sahiplerini bulacağı kura çekiminde, sevinç ve hüzün bir arada yaşandı.

Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nda gerçekleşen konut kura çekim töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı kura çekim töreninde bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "250 evin kura çekiminde, aylık geliri 800 TL'yi geçmeyen, en az 1 yıldır Şahinbey'de oturan ve üzerine kayıtlı herhangi bir ev, arsa, gayrimenkul olmayan vatandaşlarımızın müracaatlarını aldık. 250 konutumuz için 3 bin 501 vatandaşımız müracaat etti. Bunlar içinde gerekli incelemeler yapıldı. Kuraya katılacak 2 bin 500 kişi belirlendi. Şu anda kuramıza 2 bin 500 vatandaşımız katılıyor. Ama üzülerek söyleyeyim 250 tane konutumuz var. Diğer vatandaşlarımızda üzülmesinler çünkü Şahinbey Belediyesi olarak konut yapmaya devam edeceğiz. Kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların gece rahatça uyuyacağı ve depreme dayanıklı evlerin yapılacağını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Türkiye'nin altı hareketlidir ve sürekli depremlerle maalesef acılar çekiyoruz. Son Van depreminde yaşananlar hepinizin bilgisi dahilindedir. Büyük bir musibet yaşandı. Başka illerimizin de bu musibetleri yaşamaması için erken tedbir almamız gerekmektedir. Onun için hükümet kurulduktan hemen sonra Sayın Başbakanın talimatıyla Sayın Bakanımız, afetten maruz kalan bölgelerin biran önce depreme dayanıklı hale getirilmesi için kolları sıvadı ve kanun çalışması yapıldı. Bu kanun daha dün TBMM'den çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunuldu. İnşallah en kısa süre içinde yürürlüğe girecek ve Türkiye'nin 81 vilayetinde şehircilik anlamında depreme dayanıklı, vatandaşlarımızın geceleri rahatlıkla uyuyabileceği konutlar üretilmesi için seferberlik başlatacağız" diye konuştu.

Şahinbey'in belediyecilik anlamında çok güzel hizmetlere ve çalışmalara imza attığını dile getiren Gaziantep Valisi Erdal Ata, "Keşke herkesin talebini karşılayacak kadar konut yapılsa ancak belediyelerimizin imkanlarının kısıtlı olduğunu belirtmek lazım. Bu kısıtlı imkanlara rağmen, belediyelerimiz kendileri kaynak oluşturarak vatandaşlarımızın daha modern, daha çağdaş kentlerde yaşaması için ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. Özellikle Gaziantep gibi sürekli göç alan, nüfusu sürekli artan kentlerimizde maalesef geçmişte çarpık yapılaşmanın önüne geçilememiş" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toplu konut yapımına devam edeceklerini ve herkesi ev sahibi yapacaklarını ifade eden Bakan Bayraktar da, "Çok değerli kardeşlerim hizmet budur, çalışmak budur. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu gerçekten bir belediye hizmeti yapıyor. Kendi bütçesiyle kendi belediye imkanlarıyla bugüne kadar devletten bir kuruş almadan 80 milyon TL yatırım yaptı. Kamulaştırma yapıyor. Eski binaları, sakat binaları yıkıyor ve yeni binalar yapıyor. Bugün de burada 300 tane konuttan 250'sinin kura ile vatandaşlara hak sahipliğini yapacağız. Bir taraftan da 700 konut yapımı devam ediyor. TOKİ tarafından devam eden konutlar var. TOKİ olarak da geçen dönemde Gaziantep'te 9 binin üzerinde konut yaptık" ifadelerini kullandı.

"Bütün merkez ve ilçelerde, İslahiye'den tutun diğer bölgelerde de 11 tane okul yaptık, lise yaptık, sağlık tesisleri yaptık" diyen Bakan Bayraktar, "Bundan sonra da daha yoğun bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Niye? Gaziantep göç alıyor. Niye? Gaziantep'te şehirleşme artıyor. Sadece Şahinbey'in nüfusu 750 bini geçti. Sizleri yuva sahibi yapmak, sizleri sağlam ev sahibi yapmak, sosyal donatısı olan evlere kavuşturmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, Başkan Tahmazoğlu ve diğer protokol üyeleri, tek tek kura çekiminde bulunarak ev sahibi olmaya hak kazanan talihli vatandaşların adlarını okudular. İsmini duyunca heyecanlanan bir vatandaş duvardan atlayarak sahneye koşarken, bazı vatandaşlar da mutluluk gözyaşı döktü. Kimi vatandaş çekiliş sırasında dua ederken, kimi de pür dikkat okunan isimleri dinledi. Çocuklarıyla birlikte gelen kadınlarda ev sahibi olma umuduyla saatlerce çekilişi izlediler.

Noter huzurunda yapılan çekiliş sırasında isimleri okunan, ancak çekilişe gelmeyen vatandaşlar müjdeyi yakınlarından alırken, ev sahibi olduğunu duyanlar da hemen cep telefonlarına sarılarak mutluluklarını yakınlarıyla paylaştılar. Duygulu anların yaşandığı çekilişte ismi okunmayan vatandaşlar da umutlarını bir dahaki kuraya sakladılar. Ev sahibi olan vatandaşlar Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür ederek mutluluklarını dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz