Konutlar Hazine Arazisi Üzerine Yapılacak

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, gazetecilerle iftar programında bir araya geldi.SDÜ Konukevi’nde...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, gazetecilerle iftar programında bir araya geldi.

SDÜ Konukevi’nde düzenlenen programda Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. SDÜ’nün kampüs içerisinde öğretim elemanları için 80 dönüm arazi üzerinde uygulamak istediği toplu konut projesine yönelik imar izini talebinin Belediye Meclisi’nde reddedilmesini değerlendiren İbicioğlu, imar izninin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınması için çalışma başlatılması konusunu değerlendirdiklerini kaydetti. Meclis kararına saygı duyduğunu ifade eden Rektör İbicioğlu, “Türkiye bir hukuk devleti. Belediye meclisinin almış olduğu karar demokratik bir karardır. Belki biz meseleyi tam olarak anlatamadık. Belediye meclisi üyelerine göre alınan karar kendilerince doğrudur. Hukuk bu açıdan nasıl işliyorsa bizim açımızdan da işleyecektir. Çevre Bakanlığına gidilmesi konusunu arkadaşlarımızla birlikte değerlendiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bu konuda dayatmada bulunmadıklarını kaydeden Rektör İbicioğlu, “Belediye meclisindeki tartışmaları izledim. Bazı arkadaşları konutların kamulaştırılan araziler üzerinde TOKİ’nin inşa edeceğini söylediler. Bu konuda bir bilgi kirliliği var. Bizim inşa etmeyi düşündüğümüz konutların arazisi hazineye aittir. Vatandaşların mülkiyetlerinden alınıp da üniversiteye tahsis edilmiş yerler değildir. Dolayısıyla orada kamulaştırılan araziye konut yapmak söz konusu değildir. Yasalar bize hangi hakları veriyorsa hem Isparta’nın hem de üniversitemizin önceliklerini dikkate alarak bunları değerlendireceğiz. Burayı Ispartalı işadamlarımızın yapması tercihimdir. Bu çalışma başladığı zaman TOKİ yetkilileriyle de görüşeceğim gerekli teçhizatın Isparta’dan alınması konusunda vurgu yapacağım” dedi.

Rektör İbicioğlu, konut yerine yurt projeleri uygulanması ile ilgili soruya ise, "Birçok üniversite’de bu tip uygulamalar yapılmıştır. Kamudan bize tahsis edilen alandan 80 dönümü bu amaçla kullanılacaktır. Oysa 10 bin dönümlük bir arazi var burada. Siz burayı yurtlarla doldurursanız Isparta’daki apart, otel, yurt sahiplerine olumsuz etkide bulunursunuz. Mesele burada yer sorunu mu, üniversite hocalarına ev yapılması sorunu mu yoksa söylemler mi? Mesele yer sorunuysa burası hazine arazisi. TOKİ devletin kurumu gidip başvuralım diye düşündük. Türkiye’de 167 üniversite var. Üniversite hocaları bundan sonra herhangi bir üniversiteye mahkum değil. Bir hocaya başka bir üniversite ‘biz sana ev verelim, şu kadar maaş verelim gelin bizde çalışın’ diyor. İnsanlar çalıştıkları yerde ekstra konforlar arıyor. Bizde de böyle bir talep var. TOKİ’den ev almanın üniversite hocalarının da hakkı olduğunu söyledik" şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: