Konya 2. İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarı Açıldı

 Konya'da İŞKUR tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, istihdam alanında seminer ve söyleşilerin de yapılacağı "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı.

Konya'da İŞKUR tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, istihdam alanında seminer ve söyleşilerin de yapılacağı "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Mevlana Kültür Merkezi'ndeki açılışta, istihdam ve işsizliğin günümüzde dünyayı en çok etkileyen ve meşgul eden konulardan olduğunu söyledi. Araştırmalara göre, Türkiye'deki işsizliğin nedenlerinin başında mesleksizlik sorununun geldiğini belirten Etyemez, iş verenlerin yüzde 70'ine yakınının, aradıkları elemanı bulamadıklarından yakındığını ifade etti. Eğitim sisteminin kendi devinimini sağlayamayışı ve ülkenin sorunları çerçevesinde bir odağa getirilemeyişinin, bugün bir takım sorunları beraberinde getirdiğini aktaran Etyemez, "Meslek sorununu eğitim çağında çözmemiz gerekiyor. Eğitim sistemi; 'sanayiye çırak yetiştirecek kurum' mantığında kurgulanmamalıdır. Meslek ve becerinin, eğitim sisteminin yan unsurları olması gerekir" diye konuştu. - "Mesleki eğitime iş dünyamızın el atması gerekiyor" Mesleki eğitimin sadece okullara bırakılmaması gerektiğini dile getiren Etyemez, "Artık ülkemizde mesleki eğitime iş dünyamızın el atması gerekiyor" dedi. İş verenlerin sektörde ve iş yerlerinde mesleğin uzmanı olmayan, belgesi bulunmayan kişileri işe yerleştirmediği takdirde, insanların da meslek edinmek için çaba sarf edeceğini anlatan Etyemez, şunları kaydetti: "Çünkü herhangi bir meslekten belge almadan, altın bilezik elde etmeden iş bulma imkanımız yok. Dünyada işsizlik yaşanırken hükümet, bakanlık ve İŞKUR olarak, bu krizlerin ülkemizi etkilememesi için çalışmalar yaparak, tedbirler uyguluyoruz. Avrupa'ya baktığımız zaman 28 ülkenin ortalamasında Avrupa Birliği'nin işsizliği yüzde 10,8. Türkiye'de ise yüzde 10'larda. Ondan önce yüzde 8-9'ları da yaşadık. Ülkemizdeki işsizlik oranı daha önce yüzde 15'lerdeyken, bugün yüzde 10'lara indirildi. Hükümetin çalışmaları ve özellikle İŞKUR üzerinden mesleki eğitime vermiş olduğumuz eğitimler, işsizliğin düşmesini sağladı." İşsizliği Avrupa Birliği ortalamasının altına düşürdüklerine dikkati çeken Etyemez, "Genç işsizlikte yüzde 50'leri bulan ülkeler var. Türkiye'nin genç işsizlik oranı yüzde 17'lerde. Hedefimiz; işsizliği yüzde 5'lere çekebilmek ve genç işsizliği de yine aynı seviyelerde azaltabilmektir" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, fuarın açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, stantları gezdi. 67 firmanın stant açtığı fuar, 10 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00'e kadar ziyarete açık olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: