Konya, 9 Yılda 13 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Orman Haftası ve Dünya Su Günü kapsamında 2 milyon fidanı toprakla buluşturdu....

Konya Büyükşehir Belediyesi, Orman Haftası ve Dünya Su Günü kapsamında 2 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2 milyon fidanla birlikte 9 yılda Konya’da dikilen fidan sayısının 13 milyon 89 bin 60 adede ulaştığını belirterek, "Böylece, Konya merkezde yaşayan herkes adına en az 10 fidan dikilmiş oldu." dedi.

Konya’da yeşil dokunun artırılması konusunda önemli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, Orman Haftası ve Dünya Su Günü kapsamında, 2 milyon fidanı daha toprakla buluşturdu. Antalya Çevre Yolu Vuslat Ormanı karşısındaki arazide yapılan fidan dikim törenine katılan Başkan Akyürek, Konya’da öğrenim gören 58 farklı ülkeden lise ve yüksek okul öğrencileri, Konya merkezdeki ilköğretim okullarından öğrenciler ve binlerce Konyalıyla birlikte fidan dikti. Fidan dikimi için düzenlenen törende konuşan Başkan Akyürek, şehir merkezine milyonlarca ağaç diktiklerini, Konya’nın Türkiye’nin en yeşil şehir merkezlerinden birine sahip olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Şehrin etrafındaki alanların bozkır görümünden kurtarılması için belediye olarak önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Akyürek, “Şu an Konya'nın çevresindeki arazide milyonlarca ağaç boy veriyor.” dedi.

Dünya Su Günü ve Orman Haftası’nda 'Vuslat Ormanı' karşısındaki alanda ağaçlandırma çalışması başlattıklarını kaydeden Akyürek, “Bugün başlattığımız bu yeni ağaçlandırma çalışmasıyla 2 milyon fidan dikiyoruz. Yani, Konyamızın genelinde yaşayan tüm insanlarımız adına, her hemşehrimiz adına bir ağaç dikiyoruz. 9 yılda diktiğimiz ağaç sayısı 13 milyon 89 bin 60 adede ulaşıyor. Böylece Konya merkezde yaşayan 1 milyon 150 bin hemşehrimiz adına en az 10 ağaç dikmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programa katılanlarla birlikte fidan dikti. Fidan dikenlere Fen İşleri Daire Başkanlığı Park Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri yardımcı oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz