Konya Bilim Festivali Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Konya'da bulunan üniversitelerin katkılarıyla düzenlenen Konya Bilim Festivali başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Konya'da bulunan üniversitelerin katkılarıyla düzenlenen Konya Bilim Festivali başladı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Mevlana Kültür Merkezi'ndeki festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Bilim Festivali gibi etkinliklerin çocukların erken yaşlarda bilimin hayatın bir parçası olduğunu görmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Bilim Merkezi'nin Konya'nın bir başarısı olduğunu belirten Doğan, çalışmalarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Akyürek ise bilim festivali ve bilim toplantılarının artık Bilim Merkezi'nde yapılacağını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK desteğiyle yapılmakta olan Bilim Merkezi'nin sadece Türkiye'nin değil dünyanın en güzel bilim merkezlerinden biri olacağını vurgulayan Akyürek, merkezin Türkiye'nin tanıtımına da katkı yapacağını ifade etti.

Bilim Festivali gibi etkinliklerle Konya'da bilim havası estirmek istediklerini dile getiren Akyürek, "Tarihte bilimin, sanatın, kültürün merkezi olan Konya'yı 21. yüzyılda da eski önemine taşımak istiyoruz. Bilim Merkezimizin bu yıl içinde tamamlanıp hizmete açılmasından sonra Konyamızda yeni bir süreç başlayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, kurdele keserek Konya Bilim Festivali'nin açılışını yaptı.

Çok sayıda kurum ve kuruluşun bulunduğu festivalde, bilimsel sahne gösterileri, bilimsel söyleşiler, interaktif deney düzenekleri, dinozor maketleri ve robotlar gibi birçok içerik bulunduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: