Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Türbesi meydan çalışmalarını yerinde inceledi.
Akyürek, yaptığı konuşmada, oluşturulacak alanda 25-30 bin kişinin ibadet edebileceğini ve mübarek günlerde toplanabileceğini söyledi.
Çalışma kapsamında Sultan Selim Camii ve Mevlana Türbesi'nin yeniden yapılandırıldığını kaydeden Akyürek, yıkımı yapılan İl Halk Kütüphanesi alanının da cadde olarak düzenleneceğini ifade etti.
Akyürek, Konya'nın kimliğini etkileyecek bir çalışma gerçekleştirildiğini belirterek, "Mevlana Kültür Vadisi Projesi çerçevesinde Bedesten, Sultan Selim Camii, Aziziye Camii, Kapı Camii ve o bölgedeki tarihi yapılarda yenileme çalışmalarının devamı olarak bu bölgeyi düzenliyoruz. Tarihi kent merkezinde yapılmakta olan bu çalışma, Avrupa'daki en büyük yenileme çalışmalarından birisi" diye konuştu.
Alaaddin Tepesi ve Mevlana Türbesi'nin Konya'nın gerçek merkezleri olduğunu aktaran Akyürek, şunları kaydetti:
"Tarihi şehirler bir merkez etrafında kuruluyor. Konya'da çok merkezli bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Tarihi anlamda Konya'nın gerçek merkezi burası. Merkeze yakışmayan görüntülerin tamamı kaldırılmalıdır. Bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmanların, Şeb-i Arus törenlerine kadar tamamlanmasını istiyoruz."
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Osman Nuri Dülgerler ise şehir merkezinin, Konya'nın manevi mimarlarından olan Mevlana Celaddin-i Rumi'nin türbesi etrafında geliştiğini belirterek, bu gelişmenin sonucunda Selçuklular, Karamanoğullları ve Osmanlı'nın her dönemde kendi gücüyle bir şeyler eklediğini ifade etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz