Konya Büyükşehir Belediyesi BM Rio+20 Dünya Kongresi'nde

Konya, Brezilya'da gerçekleştirilen BM Rio+20 Dünya Konferansı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Konya, Brezilya'da gerçekleştirilen BM Rio+20 Dünya Konferansı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Dünyadan yaklaşık altmış bin katılımcının yer aldığı toplantılar, ülke ve şehirlerin gelecek yirmi yıllık dönemlerini sürdürülebilir kalkınma modeli ile şekillendirmeyi amaçlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Yerel Yönetimler ve Gençlik" konulu sunumda, tüm gençliği Mevlana düşüncesinde birleşmeye davet etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, BM Dünya Konferansı çerçevesinde gerçekleşen oturumda, "Sürdürülebilir Kentleşmeye Ulaşmak İçin Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Programları" konulu bir sunum yaptı.

Reklam
Reklam

Akyürek, sunumunu Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 7 öğüdü ile bitirirken, bu 7 öğüdün insanlığın ortak kriteri olması durumunda insanlığa barış geleceğini söyledi.

Sunum sonrası organizasyona katılan önemli isimlerle de ikili temaslar kuran Başkan Akyürek, bundan sonraki organizasyonlardan birinin Konya'da yapılması konusunda görüşmelerde bulundu.

Muhabir : İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: