Konya Büyükşehir Belediyesi Ramazan'a Hazır

 Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında gerçekleştireceği çok sayıda etkinlikle Konyalıları Ramazan coşkusuna ortak edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında gerçekleştireceği çok sayıda etkinlikle Konyalıları Ramazan coşkusuna ortak edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayında yardımlaşma duygularının en üst düzeye çıktığını, insanların ruhen güçlendiğini belirtti. Bu mübarek ayda insanların çevrelerindeki yetimlere, öksüzlere, ihtiyaç sahiplerine ulaşması gerektiğini vurgulayan Akyürek, Ramazan bereketinin hep birlikte paylaşılacağını ifade etti. Ramazan ayının Konya’da her zaman farklı bir coşkuyla yaşandığını anımsatan Akyürek, şunları kaydetti: "Belediye olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz mahalle iftarlarında bu yıl 60 programda 101 mahalleyle biraraya geleceğiz. Zengin-fakir, çocuk-büyük 200 binin üzerinde Konyalı ile biraraya gelerek bu ayın güzelliğini hep birlikte yaşatacağız. İhtiyaç sahiplerinin her zaman yanlarındayız. Sosyal kartlılara Ramazan ayında destekler artarak sürecek. Rahmet Akşamları Ramazan ayı boyunca her akşam Kültürpark’ta gerçekleştirilecek. Sevilen sanatçıların konuk olacağı programlarda tasavvuf müziği, ilahiler, Mesnevi sohbetleri ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yer alacak. Restorasyonun önemli bölümü tamamlanarak ibadete açılan Sultan Selim Camii ve yanındaki Mevlana Meydanı vatandaşların katılımıyla Enderun usulü teravih namazı kılınacak. Musalla Mezarlığı içinde bulunan tarihi namazgahta da gerekli hazırlıkları yaptık. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da teravih namazları 800 yıllık mekanda kılınacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: