Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü Çalışanları Işaret Dili Öğreniyor

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarla daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek...

Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, işitme ve konuşma engelli vatandaşlarla daha iyi sağlık hizmeti sunabilmek için işaret dili öğreniyor.

Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, vatandaşlarla iletişim sorununu ortadan kaldırmak için işaret dili eğitimi verdiklerini söyledi. Demir, ‘Selçuklu Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde organize edilen bu eğitime, müdürlüğümüzün çeşitli şubelerinden personeller dahil olmuş ve yaklaşık 1,5 aydır eğitimlerini sürdürmekteler. Toplamda 120 saatlik eğitim alacak olan personelimiz, eğitim sonunda mülakat sınavına tabi tutulacak ve sertifikalarını alacaklar’ dedi.

Reklam
Reklam

İşitme ve konuşma engelli hastaların sağlık kurumlarında yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek için çalıştıklarını ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Demir, “Engelli vatandaşlarımıza karşı olan sorumluluklarımızın farkındayız. Engelleri hep birlikte aşmak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın engellilere yönelik uygulamaların bütün sağlık kurum ve kuruluşlarında tüm boyutlarıyla uygulanabilmesi için çaba gösterdiğini vurgulayan Demir, işaret dili eğitiminin bu çalışmalar kapsamında gündeme geldiğini ve bütün sağlık kuruluşlarında yetkin personellerin bulunması gerektiğini dile getirdi. Birleşmiş Milletler’in 1992 yılından bu yana toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için, dünya çapında ilgili organizasyonlar düzenlediğini hatırlatan Demir, “Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge engellilik sorununu temelde bir insan hakları meselesi olarak ele almaktadır. Bizim anayasamız ve yasalarımız da engellilere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş, devleti bu bireylerin sorunlarına yönelik yükümlü kılmıştır’ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: