Konya İl Müftüsü Özbuğday:

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, 2012'de Konya İl Müftülüğü'nce 228'i çocuk olmak üzere toplam 6 bin 145 kişinin umreye gönderildiğini

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, 2012'de Konya İl Müftülüğü'nce 228'i çocuk olmak üzere toplam 6 bin 145 kişinin umreye gönderildiğini söyledi.

Özbuğday, Selçuk Otel'de düzenlenen basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hac ve umre organizasyonlarının düzenlendiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın asıl görevinin, toplumu din konusunda aydınlatmak olduğunu belirten Özbuğday, hac ve umre ibadetlerinin de bu kapsamda bir faaliyet olduğunu dile getirdi.

Umre ibadetinin hacdan daha geniş bir zaman diliminde yapıldığına dikkati çeken Özbuğday, "Başkanlığımız, hac yolculuğunda yapılması gereken her şeyi bir emanet ve sorumluluk anlayışı içinde yerine getirmeye çalışmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Umre turlarının, bahar-yaz dönemi ve ramazan dönemi olmak üzere 2 ayrı gruba ayrıldığını ve 2013 yılı umre kayıtlarının Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 25 Aralık Salı günü başlayacağını vurgulayan Özbuğday, şunları kaydetti:

"Başkanlığımız 2013 yılı umre organizasyonu kapsamında, öğretim görevlisi, öğretmen ve öğrencilerin katılabileceği yarı yıl tatili döneminde 10 günlük 'Özel umre turu' düzenlemiştir. Kayıt için gerekli belgeler, banka dekontu, kayıt formu, pasaport, 2 adet fotoğraf ve aşı kartıdır. 2012'de Konya İl Müftülüğü'nce 228'i çocuk olmak üzere toplam 6 bin 145 kişi umreye gönderilmiştir. Bütün umreye gidecek kardeşlerimize hayırlı yolculuklar dilerim."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: