Konya-Karaman Vizyon Çalıştayı

Konya-Karaman Vizyon Çalıştayı, her iki kentin yöneticilerinin katılımıyla Konya'da gerçekleştirildi.

Konya-Karaman Vizyon Çalıştayı, her iki kentin yöneticilerinin katılımıyla Konya'da gerçekleştirildi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Hilton Gaden Inn Otel'de yapılan çalıştaydaki konuşmasında, kalkınma ajanslarının etkili katkılar sağladığını söyledi.

Kamu kuruluşlarının yanında, özel kuruluşlar açısından da önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Doğan, "Geçmişte de şüphesiz bir takım stratejik çalışmalar yapılıyordu ama bunu birilerine sipariş ettiği için hayata geçirilmesi çok mümkün olmayan belgeler halinde kalıyordu ve rafları süslüyordu" dedi.

Reklam
Reklam

Böyle projelerin birlikte üretilmesinin önemine değinin Doğan, şunları kaydetti:

"Böyle projelergi birlikte ürettiğimiz için içerisine kendi fikirlerimizi ve enerjimizi koyduğumuz için onları kullanabileceğimizi düşünüyorum. Ama hala oluşturduğumuz stratejileri kullanma noktasında sorunlar yaşıyoruz. Şu anda elimizde onlarca alanda düzenlenmiş strateji belgeleri var. Bunlardan pek azını fiile dönüştürebilmiş durumdayız. Demek ki eksik olduğumuz alanlardan birisi de stratejileri uygulamak."

Mavlana Kankınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ise 2013-2023 dönemi bölge planı çalışmalarında "katılımcılık planı"nın en önemlilerinden birisi olduğunu söyledi.

Yerel paydaşlar arasında işbirliğini ve koordinasyonu sağlamanın, nitelikli katılımı etkin kılmanın temel aracı olacağını ifade eden Akman, "Yeni dönem planında sınırlı kaynakların en rasyonel şekilde kullanılmasını sağlamak ve stratejik bakış yakalayabilmek adına sektörel ve mekansal odaklama ön planda tutulacaktır. Bölgede kısa ve orta vadede gelişme potansiyeli daha yüksek olan sektörlerin öncelikli tayin edilmesidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çalıştaya, Konya ve Karaman'dan kaymakamlar, oda başkanları ve diğer ilgililer katıldı.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: