Konya Mehir Vakfı, Ağrılı 50 çifti toplu nikah tören ile evlendiriyor

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Ağrı’da ihtiyaç sahibi 50 çiftin düğününü toplu nikah töreniyle yapacak....

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Ağrı’da ihtiyaç sahibi 50 çiftin düğününü toplu nikah töreniyle yapacak. Vakıf gönüllüleri tarafından toplanan 6 bin 177 parça ve 76 çeşit ev eşyası, vakıf genel merkezinde üç TIR'a yüklenerek, dualarla Ağrı'ya gönderildi. Düğün töreni 8 Temmuz 2011’de Ağrı Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nda kampanyayla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Mehir Vakfı İlim Heyeti Üyesi Dr. Ali Öge, ailenin, toplumun özü olduğunu dile getirdi.
Bu özü korumak ve geliştirmek için herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyleyen Öge, “Bu mesuliyeti bizimle paylaşan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.” dedi.
Vakfın 1996 yılından beri kuruluş amaçlarına uygun olarak aile ve onunla ilgili her türlü olumlu faaliyetin içinde yer aldığını hatırlatan Öge, "Binlerce nişanlı gencin evlenme sürecine katkıda bulunduk. Gerek Konya’da gerek Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi gençlerin evlenmesine maddi ve manevi destek verdik. Bundan sonrada bu katkılarımız yurtiçi ve yurtdışı artırarak devam edecek. Bu süreçte bize yardımcı olan herkesi bir kez daha minnetle anıyoruz." diye konuştu.
Türkiye’de her şehirde, her mahallede ve apartmanda pasif halde iyi insanlar bulunduğunu söyleyen Ali Öge, şunları söyledi: "Kardeşliğin yayılması için bu insanların aktif iyiler haline gelmesi gerekmektedir. Bunu organize etmekte çoğunlukla sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Mehir Vakfı da toplumda aktif iyilerin sayısını artırma gibi bir işlevi yerine getiriyor."
Ağrı’daki toplu düğün organizasyonlarında mutlu sona yaklaştıklarını ifade eden Öge, "Bu günü yaşamak bizi son derece mutlu ediyor. 8 Temmuz 2011 Cuma günü Ağrı Kapalı Spor Salonu’nda 50 çiftin toplu düğün töreni yapılacak. Bu düğünler için vakfımızın gönüllüleri tarafından 6 bin 177 parçadan oluşan 76 çeşit ihtiyaç maddesi üç TIR halinde yola çıkıyor. Katkılarından dolayı Ağrı Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ve Ağrı Belediye Başkanı Sayın Hasan Arslan’a teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
Merkezi yönetim, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek gerçekleştirdiği bu organizasyonla birlikteliğin gücünün de görüldüğünü belirten Dr. Ali Öge, şunları kaydetti: "Evlenmek isteyip, ihtiyaçlarını karşılayamayan çiftlerin mutluluğuna ortak olmanın güzelliğini yaşıyoruz. İyiliğin sınırları olmayan bir erdem olduğunu anlıyoruz. Bu bir gönüllü hareketedir. Bu bir sorumluluk hareketidir. Büyümesi için yardıma ve desteğe ihtiyacı vardır. Tüm gönüllülerimizi yurtiçi ve yurt dışındaki faaliyetlerimize ortak olmaya çağırıyoruz."
Açıklamanın ardından eşya dolu TIR'lar dualarla Ağrı'ya doğru yola çıktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz