Konya Mevlana Sema Gurubu Bayburt’ta…

Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında Konya Mevlana Sema Gurubu’nun Türk tasavvuf müziği ve...

Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında Konya Mevlana Sema Gurubu’nun Türk tasavvuf müziği ve sema gösterisi Bayburtlularla buluştu.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede, Ayşin Gonca Özçakıl’ın başkanlığında 16 kişiden oluşan gösteri gurubu, sergiledikleri sahne performansıyla izleyenlerden tam not aldı. Yoğun izleyicinin katıldığı sema gösterisinde izleyiciler program akışında kendilerinden geçti.

“BU KAPI YOKLUK KAPISI DEĞİL”

Hz. Mevlana’nın Mesnevi’sinden İsmail Coşkun tarafından okunan beyitlerle başlayan gece, devlet sanatçısı Hüseyin Kubilay Öztuğ’un Türk tasavvuf ve sanat müziğinden oluşan bir birinden güzel eserleri seslendirmesiyle devam etti. Manevi duyguların hat safhaya ulaştığı gecede, Konya Mevlana Sema Gurubu, sergiledikleri sema gösterileriyle izleyenleri mest etti. Daha sonra sema ekibi tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Reklam
Reklam

“RAMAZAN, DOLU DOLU GEÇİYOR”

Gecenin sonunda semazen ekibine plaket takdim eden Vali Hasan İpek, yaptığı kısa konuşmasında, Konya Mevlana Sema Gurubu’na “hoş geldiniz” diyerek, “Bu Mübarek Ramazan gününde, Mevlana’nın diyarından, Dede Korkut diyarına güzellikler getirdiniz” ifadelerini kullandı.

Konya Mevlana Sema Gurubu’nu Konya’dan getirttirerek Bayburtlularla buluşturduğundan dolayı Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a da teşekkür eden Vali İpek, “Belediye Başkanımız, Bayburt’ta dolu dolu bir Ramazan yaşanmasını sağlıyor. İşte İftar çadırıyla ve orada yapılan etkinliklerle çok işler yapmaya çalışıyor. Yine Ramazan ayına özel yaptığı diğer etkinliklerden dolayı da ben kendisini tebrik ediyorum. Konya Mevlana Sema Gurubu’na hoş geldiniz diyor, Bayburt’tan Konya’ya selam ve sevgiler yolluyorum”dedi.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA KONYA HATIRASI

Semazen Ekibi, gösterilen yoğun ilgiden dolayı Vali İpek ve Belediye Başkanı Polat’a içinde semazenlerin olduğu bir tablo hediye etti.

Geceye Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: