Konya MMO'da LPG Sektöründe Yaşanan Sorunlar Ele Alındı

Makina Mühendisleri Odası Konya Şube'sinde düzenlenen toplantıda, LPG sektöründe hizmet eden firma yetkililerine gaz sızdırmazlık kontrollerinde dikkat edilen hususlar ve

Makina Mühendisleri Odası Konya Şube'sinde düzenlenen toplantıda, LPG sektöründe hizmet eden firma yetkililerine gaz sızdırmazlık kontrollerinde dikkat edilen hususlar ve uyulması gereken mevzuatlar hakkında bilgi verildiği bildirildi.

MMO Konya Şube Başkanı Mete Kalyonu, yaptığı yazılı açıklamada, Makina Mühendisleri Odası'nın etkinlik alanında bulunan Konya merkez ve ilçeleri ile Aksaray ve Karaman illerinde TSE'den yetki almış LPG/CNG yetkili firmaları tarafından montajlar yapıldığı, bu montajların da Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından kontrol edildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Standartlar ve ilgili mevzuatlara uygun olarak yapılan montajlar sonrasında Oda tarafından Montaj Tespit Raporları onaylandığı ve bu araçlara Gaz Sızdırmazlık Raporları verildiğini anımsatan Kalyoncu, şunları kaydetti:

"İnsan can ve mal güvenliğiyle çevre kirliliğinin ön planda tutulduğu LPG montajlarındaki yeni uygulamaların değerlendirildiği toplantı Konya'da araçlara LPG/CNG dönüşümleri yapan yetkili firmalar ve yetkili mühendisleriyle birlikte Odamızda yapılmıştır. LPG/CNG sektöründe yaşanan sorunlar, LPG sistemlerindeki yeni uygulamalar, yetkili mühendislerin çalışma koşulları, firmaların ve mühendislerin talepleri gibi konular toplantıda değerlendirilmiştir. Şubemiz tarafından yapılan Gaz Sızdırmazlık Kontrollerinde dikkat edilen hususlar ve uyulması gereken mevzuatlar hakkında Odamız yetkilileri tarafından firma yetkililerine bilgi verilmiştir. Yetki belgesi olmadan LPG dönüşümü yapan firmaların bu işi yapmaması için ortak çalışmaların yapılmasını kararlaştırıldığı toplantıda, sektörde hizmet eden yetkili mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve ekonomik krizden etkilenen LPG dönüşüm firmalarının sorunlarının çözülmesi için yapılması gereken uygulamalarda toplantı ele alınmıştır."

Reklam
Reklam

Kalyoncu, LPG dönüşümü yapılan araçların tehlike oluşturmadan trafiğe çıkabilmeleri, vatandaşların güven içerisinde araçlarını kullanabilmeleri için LPG sektörü ili ilgili çalışmalar yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: