Konya Müftüsü Özbuğday'ın Mevlit Kandili Mesajı

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özbuğday, mesajında, yeryüzünde önemli gelişmelere vesile olan kutlu doğumun insanlık tarihinin en önemli olaylardan biri olduğunu belirtti.

Hz. Muhammed'in 23 yıllık peygamberlik dönemi boyunca putperestliğin yerine tevhidi, zulmün yerine adaleti, düşmanlığın yerine kardeşliği, sürtüşmenin yerine dayanışmayı getirdiğini bildiren Özbuğday, şunları kaydetti:

"Hazreti Muhammed doğruluk, nezaket, güvenirlik, adalet, hoşgörü ve cömertlik gibi davranışlarıyla insanlara örnek olmuştur. Peygamber efendimizin güzel ahlakla yoğrulmuş hayat tecrübesini araştırmaya, ondan yararlanmaya her zaman olduğu gibi bugün de çok ihtiyacımız vardır. O insanlığa Allah'ın en mükemmel ve son dini olan İslamiyeti tebliğ etmiştir. O'nun doğumunu anmaktaki asıl maksat, evrensel olan risaletini, yüksek ahlakını, faziletini, adalet ve doğruluğunu hatırlamak ve bunları hayatımıza uygulama azmini tazelemektir. Tüm din kardeşlerimizin Mevlit Kandili'ni tebrik eder, hayırlara ve Peygamber ahlakına yönelmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan dilerim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz