Konya Müftüsü uyardı: Çocukları camiden küstürmeyin

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ramazan ayında çocukların camiye ve cemaate katılmalarının sağlanması gerektiğini vurguladı....

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ramazan ayında çocukların camiye ve cemaate katılmalarının sağlanması gerektiğini vurguladı. Camiye gelen çocukları küstürmek yerine, onları camiye ısındırmak için hoşgörülü davranılmasını isteyen Özbuğday, gerekli mekanları oluşturarak bayanların da camilere devam etmelerinin teşvik edileceğini bildirdi.

Selçuk Otel'de basın toplantısı düzenleyen Özbuğday, Ramazan ayında dini duygu ve coşkunun yoğunlaştığını ifade etti. Bu ayda insanların zihin ve gönül dünyasını yenileme fırsatı bulduğunu dile getiren Özbuğday, vatandaşların Ramazan ayını dolu dolu geçirebilmesi için müftülük olarak gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirtti. Ramazan ayı boyunca 41 kişilik irşat ekibiyle camilerde kadınlara ve erkeklere vaaz verileceğini aktaran Özbuğday, vaazlarda 'Ramazan ve Komşuluk', 'Ramazan ve Merhamet', 'Oruç', 'İftar ve Komşuluk', 'Merhamet Örnekleri' gibi konuların ele alınacağını anlattı.

Reklam
Reklam

Özel mekanların genişletilerek, kadınların camilere devam etmelerinin teşvik edileceğini kaydeden Müftü Özbuğday, Ramazan'da çocukların camiye ve cemaate katılmalarının sağlanması gerektiğine de vurgu yaptı. Özbuğday, camiye gelen çocukları küstürmek yerine, onları camiye ısındırmak için hoşgörülü davranmak gerektiğine işaret etti.

Ramazan boyunca tüm camilerde öğle veya ikindi namazlarından sonra mukabele okunacağını açıklayan Müftü Özbuğday, "Konya ve ilçelerinde belirlenen 38 camide hatimle teravih namazı kılınacak. Konya'da yayın yapan televizyon kanallarından talep olması halinde dini programlar icra edilecek.'' dedi. Sabah ezanları imsak biter bitmez okunacağı için vatandaşların ezan başladığında yeme ve içmeyi durdurmaları gerektiğini söyleyen Konya Müftüsü, yatsı namazı vaktinde ise herhangi bir gecikme olmayacağını bildirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın fitre miktarını en az 7,5 lira olarak belirlediğini anımsatan Özbuğday, Ramazan öncesinde tüm camilerin temizleneceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz