Konya Ovası'nın Ilk Mahsul Buğdayı

Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'nda yılın ilk mahsul buğdayının kilosu, Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) 4,6 liradan satıldı

Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'nda yılın ilk mahsul buğdayının kilosu, Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) 4,6 liradan satıldı

Konya'da 2012 yılının ilk mahsul buğday satışı, KTB Elektronik Satış Salonu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Satışta, ilk mahsulü satın almak isteyenler arasında rekabet yaşandı. Yılın ilk mahsul buğdayını Güneysınır ilçesinden çiftçi Ali Emir'den kilosu 4,6 liradan satın alan Özakan Şirketi sahibi Bayram Akan, yeni hasat sezonunun çiftçiye, tüccara, sanayiciye, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Reklam
Reklam

2012 yılının ilk buğdayını borsaya getirmekten çok mutlu olduğunu belirten çiftçi Ali Emir de KTB'nin kaliteli buğday yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalarının çok faydalı olduğunu, bu yıl özellikle süne ile mücadelede önemli mesafeler aldıklarını söyledi.

Artık kaliteli buğday üreterek daha çok kazandıklarını dile getiren Emir, geçen yıla göre yüzde 20 düşen verimi, daha kaliteli ürün üreterek telafi etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Hasat döneminin çiftçi için hayati önem taşıdığını vurgulayan KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ise ilk mahsul buğdayı getiren çiftçi Ali Emir ile ürünü değerinin üstünde bir fiyatla satın alan Bayram Akan'ı tebrik etti.

Hasadın doğru teknikler kullanılarak yapılmasının, hem bu seneki ürünün hem de önümüzdeki sene üretilecek ürünün kalitesinde önemli etkiler oluşturacağını anlatan Kaleli, "Büyük emek ve masrafla üretmiş olduğunuz hububatın, tekniğine uygun olarak ayarlanmış biçerdöverlerle, zamanında hasat edilmesi, hububat ambarı olan Konya için çok büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tören sonunda açık artırma ile değerinin üstünde bir fiyatla satılan yılın ilk buğdayını satın alan tüccara ve ürünü satan çiftçiye hediyeler verildi.

Muhabir: Rıfat Yerlikaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: