Konya Özel Medicana Hastanesi, Hizmete Açılıyor

Konya Özel Medicana hastanesi, önümüzdeki Ekim ayında hasta kabulüne başlayacak. 60 milyon dolara mal olan...

Konya Özel Medicana hastanesi, önümüzdeki Ekim ayında hasta kabulüne başlayacak. 60 milyon dolara mal olan hastanede sağlık ve idari alanlarda 700 kişi istihdam edilecek.

Hastane inşaatının tamamlanmasının ardından tanıtım maksadıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Medicana Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Reha Özkaya, Konya Özel Medicana Hastanesi'nin 35 bin metrekare alanıyla İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük özel sağlık yatırımlarından biri olduğunu söyledi. Konya'daki hastaneyle birlikte Türkiye sathında hizmet veren hastane sayılarının 10'a ulaştığını anlatan Reha Özkaya, hastanelerinde 5 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Reha Özkaya, 60 milyon dolara mal olan Konya Özel Medicana Hastanesi'nde sağlık ve idari alanlarda 700 kişinin çalışacağını belirterek, "Konya halkının sağlık hizmeti almak için bundan böyle Ankara, Antalya ve İstanbul gibi illere gitmesine gerek kalmayacak. Çünkü Konya Özel Medicana Hastanesi, onkoloji, organ nakli, kemik iliği nakli, kalp ve damar cerrahisi alanlarında uzman hekimlerle Konya halkına sağlık hizmeti verecek. Konya’da sağlık hizmeti ihtiyacı duyanlar çevre illere gitmeden tedavisini hastanemizde yaptırabilecek." dedi.

Reklam
Reklam

Genel Müdürü Lütfü Şimşek ise hastanenin 250 yatak kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. Lütfi Şimşek, hastanelerinde 42’si yenidoğan olmak üzere 102 yatağın yoğun bakım hastalarına ayrıldığını söyledi ve hastane binasının 5 yıldızlı otel standardında yapıldığını ifade etti. Şehirde hizmet veren diğer sağlık kurumlarıyla birlikte Konya'nın bölgenin sağlık üssü haline gelmesini amaçladıklarını belirten Şimşek, kemik iliği naklinde Türkiye’nin en önemli sağlık merkezlerinden birisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda basın mensuplarına hastane binası ve servisleri gezdiren hastane yöneticileri, Özel Medicana Konya Hastanesi’nin Ekim ayının 2. haftasında hizmete gireceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: