Konya Ramazan Ayına Hazırlanıyor

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ramazan ayı hazırlıkarı kapsamında açıktan 10 sözleşmeli İmam-Hatip'in alındığını belirterek, bu yıl Ramazan ayında müftü, vaiz ve din görevlilerinin yoğun mesai vereceğini söyledi.

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Ramazan ayı hazırlıkarı kapsamında açıktan 10 sözleşmeli İmam-Hatip'in alındığını belirterek, bu yıl Ramazan ayında müftü, vaiz ve din görevlilerinin yoğun mesai vereceğini söyledi. Özbuğday, bir otelde düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, müftülükçe Ramazan ayı hazırlıklarının devam ettiğini dile getirdi. Tüm camilerde sabah, öğle ve ikindin vakitlerinde Kuran-ı Kerim okunacağını bildiren Özbuğday, 20 camiyede "Mahya" asılacağını aktardı. Müftülük programlarının camilerde ilan edileceğini ifade eden Özbuğday, şunları kaydetti: "Bu yıl Konya ve ilçelerinde, 50 camide teravih namazı hatimli kılınacaktır. Ramazan ayının yine dolu dolu geçeceğine inanıyorum. Camilerimizde hazırlıklarımız devam ediyor. Çocuklarımızın camiye ve camaate gelmelerini teşvik edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın camilere girişlerinde herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için gereken çalışmalar özenle yürütülüyor. Fitre miktarı ise Diyanet İşleri Başkanlığınca 9.25 lira olarak belirlenmiştir. Herkes kendi hayat standartına dikkate alarak fitresini vermesi daha uygun olacaktır"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: