Konya Şeker'den Üreticiye Avans Desteği

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, pancar tohumu henüz tarlaya atılmadan, üreticiyi nakdi ve ayni avanslarla desteklediklerini söyledi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, pancar tohumu henüz tarlaya atılmadan, üreticiyi nakdi ve ayni avanslarla desteklediklerini söyledi. Konuk, bölgedeki üretim potansiyelinin daha çok değerlendirilmesi ve üretimde sürekliliği sağlamak için tarımsal sanayi tesisleri yatırımlarını Konya'ya kazandırdıklarını ifade etti. Konya Şeker'in üreticinin tarladaki en büyük destekçisi olduğunu belirten Konuk, üreticinin kullanacağı tohum, gübre ve motorini günü gününe hesap ettiklerini vurguladı. Üreticinin ne zaman nakite ihtiyaç duyduğunu bildiklerini aktaran Konuk, şunları kaydetti: "Üreticimiz, üretmek için kimseye boyun bükmesin istiyoruz. Pancar tohumu henüz tarlaya atılmadan, üreticimizi nakdi ve ayni avanslarla destekliyoruz. Pancar hasadıyla birlikte üreticinin motorine ihtiyacı olacak. Konya Şeker'in 2013-2014 kampanya döneminde üreticiye verdiği ayni ve nakdi avans miktarı 216 milyon liraya ulaşacak. Biz, ihtiyaç olan zamanda ihtiyaç olan alandayız. Motorin avansı dağıtımını başlattık. Verdiğimiz avans desteğinin Konya Ovası'nda üreten herkesi daha çok üretmek konusunda cesaretlendirdiğini biliyoruz. Bu nedenle eldeki imkanları zorlayarak, üreticiyi tarlaya tohum düşmeden desteklemeye başlıyor, bu desteğimizi hasada kadar sürdürüyoruz. Konya Ovası üretmekten vazgeçmeyecek. Konyalı üretmek için tarlaya her adım attığında, en büyük destekçisi biz olduk. Olmaya da devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: