Konya Sivil Toplum Kuruluşları'ndan Mısır’daki Darbeye Tepki

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Mısır’daki askeri darbeye tepki göstererek, “Bizler...

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Mısır’daki askeri darbeye tepki göstererek, “Bizler dış destekli diktacılar eliyle yönetime el koymak suretiyle işlenen siyasi cinayeti ve katliamlarla kardeş Mısır halkını sürüklemek istedikleri kaos ortamını protesto ediyoruz” dedi.

Eğitim -Bir Sen binasında basın toplantısı düzenleyen Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, “Rabia’tül Adeviyye Meydanı başta olmak üzere Mısır’ın her yerinde milyonlarca kardeşimiz sokaklarda, kendilerine yapılan haksızlığı tel’in ediyor. Dünyanın bu sese kulak vermesini istiyor. Yönetime el koyanlar ise yıllar içinde kurdukları haksız saltanatı sürdürmek ve meydandaki halkı dinlemek yerine aynı uygulamayı dünya ölçeğinde sürdürmek, devam ettirmek isteyenlere kulak veriyor. Batı dünyası darbecilerle el ele vererek başka çare kalmadığından bahsediyor. Süveyş’in güvenliğinden söz ediyor. Buna karşılık vicdanının sesini dinleyen tüm dünya, tepkilerini ortaya koyuyor. İnsani olana önem veren herkes Mısır halkının yanında yer alıyor. Bizler dış destekli diktacılar eliyle yönetime el koymak suretiyle işlenen siyasi cinayeti ve katliamlarla kardeş Mısır halkını sürüklemek istedikleri kaos ortamını protesto ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

“Dünya ve onun nimetleri, insanca yaşam yerel ve küresel bir takım seçkinlerin mi, yoksa tüm dünya halklarının mı? diye soran Selvi, “Hepimiz insanlık ailesinin bir bireyi olarak halk iradesini egemen kılmalıyız. Bunun için de yaşananlar Rabia’tül-Adeviyye Meydanındaki Mısır halkının değil, hepimizin sorunu. İnsanlığın sorunudur. Bugün bizler Mısır halkının uğramış olduğu haksızlığa karşı çıkmayı bir görev biliyoruz. Bize göre olanlar, insanlığa yapılan bir haksızlıktır. Tepkimiz Mısır halkının istediği olana kadar devam edecektir” diye konuştu.

Cuma günü Sultan Selim Camisi önündeki Mevlana Meydanı'nda namaza müteakip Kur’an-ı Kerim okunacağını da ifade eden Selvi, Mısırlılarla dayanışma için tüm Konyalıları Cuma günü Mevlana Meydanına davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: