Konya Smmmo’da Denetim Eğitimleri Başladı

TÜRMOB öncülüğünde Konya SMMMO tarafından düzenlenen “Bağımsız Denetim" eğitim programı başladı.Konya SMMMO hizmet binasında bulunan...

TÜRMOB öncülüğünde Konya SMMMO tarafından düzenlenen “Bağımsız Denetim" eğitim programı başladı.

Konya SMMMO hizmet binasında bulunan eğitim salonunda başlayan ve iki grup olarak gerçekleştirilen denetim eğitimlerine toplam 1030 üye katılıyor. Her grubun toplam 78 saat eğitim alacağı eğitimlerin açılış konuşmasını yapan Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, ”Yeni Türk Ticaret Kanunu, Kobi-TFRS eğitimlerimizin devamında Bağımsız Denetim eğitimlerine başlıyoruz. Bürolarındaki yoğun iş temposuna rağmen eğitimlerimize meslektaşlarım tarafından yoğun bir ilgi var. İş yaparken aynı zamanda kendini de güncelleyen bir mesleği icra ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bağımsız Denetim yetkisinden de bahseden Turan, “Türk Ticaret Kanunu'nda hiç bir zaman yer almayan Yeminli Mali Müşavirlere ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetçilerine ‘sınavsız’ bağımsız denetçilik verilmesi, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere ise kanunda belirtilmesine rağmen sınavla bu hakkın tanınmasının önerilmesi kabul edilemezdi. Bu yüzden ilk günden beri bu konunun takipçisi olduk. Ankara’daki milletvekillerimiz ve bürokratlarımızla yoğun bir şekilde iletişim halinde olduk ve haksızlığın ortadan kaldırılmasına öncülük ettik. Genel merkezimiz TÜRMOB ve Türkiye genelindeki odalar, meslek mensupları arasında eşitsizliğe yol açan düzenlemeye birlik ve beraberlik içerisinde tepki göstermiştir. Torba yasa görüşmelerinde verilen bir önerge ile bu teklifin geri çekilmesi sağlanmıştır.Yapılan yeni düzenlemeyle, Kamu Gözetim Kurumu'nun bağımsız denetçilerde yetkilendirmeyi meslektaşlarımız arasından TÜRMOB eğitimlerini tamamlamış olanlara yetki vermesi gerekmektedir. Ve bu konuda da gerekli girişimlerimiz devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Oda Başkanı İsmail Turan’ın konuşmasından sonra eğitime geçildi. İlk grup eğitimleri Prof. Dr. Seval Kardeş Selimoğlu, ikinci grup eğitimleri ise Doç. Dr. Süleyman Uyar eğitmenliğinde yapılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: