Konya Smmmo’da İş Garantili Eğitim Kurslarının Mülakatı Yapıldı

Konya’da yaklaşık 3 bin kişinin başvurduğu, İşkur ile Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)...

Konya’da yaklaşık 3 bin kişinin başvurduğu, İşkur ile Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından ortaklaşa düzenlenen iş garantili eğitim kurslarının kursiyer mülakatı yapıldı.

Konya SMMMO’da gerçekleştirilen toplantıya İşkur İl Müdürü Lokman Ceylan, SMMMO Başkanı İsmail Turan ve çok sayıda kursiyer katıldı. Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, mülakata katılan kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmada, gerçek anlamda çalışacakların firmalara, mali müşavir ofislerine birer kişi gönderileceğini ifade etti. Altı ay boyunca burada staj yapacak olan kursiyerlerin, staj boyunca günlük 25 TL alacaklarını ifade eden Turan, işverenin ücret ödemeyeceğini, ücretin İşkur tarafından verileceğini belirtti. Kursiyerlerin kendilerini ispat etmeleri halinde, gittikleri müessesede kalabileceklerini vurgulayan Turan, kursiyerlerin gittikleri yeri beğenmemeleri ve yeterli eğitim alamamaları halinde odalarının kendilerine yardımcı olacağını kaydetti. Turan, “Bizim tek düşüncemiz, Konya’ya ayrılan bu bütçeyi sizlerle beraber kullanmak. Yani sizleri iş sahibi yapmak. Şu anda oda olarak buna hazırız. Arkadaşlarımızın bir çocuğun kafasında KPSS var. KPSS’ye takılı olduğunuz sürece özel sektörde bulacağınız çok güzel işleri kaçırıyorsunuz. Onun için ya KPSS’ye ağırlığınızı verin ya da özel sektöre verin. Bugün Konya'mız yatırım alan bir il. Şu anda çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Ve sizlere çok acil ihtiyaç var. Onun için biran önce kararınızı verin. Biz sizi istediğiniz düzeyde işlere yerleştireceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mülakata katılan kursiyerlerden İşletme Fakültesi mezunu olan Veli Çelik, şu an issiz olduğunu ve İşkur ile SMMMO’nun ortaklaşa düzenlediği bu kursa katıldığını ifade etti. Çelik, kurs sonunda sınavda başarılı olursa, kendilerine iş garanti edildiğini aktardı. Konuşmaların ardından Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, İşkur İl Müdürü Lokman Ceylan ve beraberindeki heyet tarafından kurslara başvuran kursiyerlerin mülakatına geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: