Konya Şoför Nakliyeci Ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ay:

 Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Oktay Ay, Şeb-i Arus törenlerinin sadece Konya'da yapılması gerektiğini söyledi.

Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Oktay Ay, Şeb-i Arus törenlerinin sadece Konya'da yapılması gerektiğini söyledi. Ay, Mevlana Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasında, İstanbul'da gerçekleştirilen anma törenlerinin ticari bir faaliyet olduğunu savundu. "Hz. Mevlana'nın makberi Konya'da, makamı ise kendisini kendisini anlayan ve sevenlerin gönüllerindedir" diyen Ay, "Konyamıza, Mevlanamıza, kültürümüze sahip çıkmaya davet ediyoruz. Şeb-i Arus törenleri sadece Konya'da yapılmalıdır. Sema programları uygunsuz ortamlarda gerçekleştirilmemelidir. Elbette ki Hz. Mevlana'nın felsefesi ülkemizde ve dünyanın her yerinde tanıtılmalıdır ama herkes, Şeb-i Arus için Konya'ya davet edilmelidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz