"Konya Süt Sektör Raporu" Açıklandı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Konya'da mevcut 555 bin büyükbaş hayvan sayısını 2023'e kadar 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Konya'da mevcut 555 bin büyükbaş hayvan sayısını 2023'e kadar 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Vali Doğan, Konya Valiliği öncülüğünde kurulan Konya Süt Komisyonu'nca hazırlanan "Konya Süt Sektör Raporu"nu açıkladı.

Konya'da yaklaşık 555 bin büyükbaş hayvan bulunduğunun tespit edildiğini belirten Doğan, "Konya tarımı için bin 2023 vizyonu belirledik. Bu vizyon, 'Doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve tarım sektörünün rekabetçi bir yapıya kavuşturulması' olarak belirlendi. Süt üretimi olarak ise 2023 vizyonu, 'Konya'yı nitelikli sütün merkezi haline getirmek' olarak belirlendi. Rakamsal olarak ise şu anda 555 bin olan büyükbaş hayvan sayısını, 2023 yılına kadar 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Sağılan hayvan sayısının ise 700 bin civarında olmasını bekliyoruz. Şu anda 13.17 litre olan hayvan başına günlük süt üretimini 2023'e kadar Avrupa standartlarına yakın olan 25 litreye çıkarmak, yıllık 1 milyon ton üretimi ise 5 milyon 250 bin litreye çıkarmayı hedefledik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Doğan, yaptıkları araştırma sonucunda hayvancılıkla uğraşan işletmeleri 2 kısma ayırdıklarını dile getirerek, bunların köy bazlı ve nitelikli işletmeler olduğunu ve buna göre plan hazırladıklarını ifade etti.

Konya'daki nitelikli süt varlığının Konya'da yatırım çekme konusunda da önemli bir unsur haline geldiğini söyleyen Doğan, "Örneğin Panagro Tesisleri ve Unilever firmasının Pazar günü Konya'da temelini atacağı dondurma fabrikası, nitelikli ve kaliteli süte daha fazla ihtiyaç duyacağımızın bir göstergesidir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: