Konya Trafik Platformu 49. Toplantısı

Konya Trafik Platformu 49. Toplantısı'nda "2012 Yılı Genel Değerlendirme" hakkında konferans düzenlendi.

Konya Trafik Platformu 49. Toplantısı'nda "2012 Yılı Genel Değerlendirme" hakkında konferans düzenlendi.

Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Polisevi'nde yaptığı konuşmada, basında, Fahri Trafik Müfettişleri ile ilgili yanlış bilgilerin yer aldığını söyledi.

Fahri Trafik Müfettişliği'nin ücret karşılığı yapılan bir iş olmadığını belirten Namal, bu müfettişlerin belli bir süre kamu görevi yapan ve tamamen gönüllü bir kamu hizmeti olduğunu söyledi.

Fahri Trafik Müfettişleri'nin trafikle ilgili çevrede gördükleri herhangi bir olumsuz durumu kendilerine bildirdiklerini ifade eden Namal, "Fahri Trafik Müfettişleri ile yapacağımız daha çok iş var. Bizlere trafik denetlemeleri konusunda çok önemli katkılar sağlıyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Konya'nın diğer illere göre nüfus ve kaza oranlarının değerlendirildiği toplantıda, Konya'nın, Türkiye genelindeki trafik kazaları sıralamasında 5. sırada yer aldığı bildirildi.

Okulların kapanması ve havaların ısınmasından dolayı yaya dolaşımının artmasının, kazaları arttıran nedenler arasında olduğu belirtilen değerlendirmede, kazaların genelde yayaların ve araçların geçiş hakkına riayat etmemesinden kaynaklandığı belirtildi.

Muhabir: Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: