Konya Valiliğinden Açıklama

Konya Valiliği, askerliğini yaparken kaza sonucu hayatını kaybeden Yaşar İnce'nin durumuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Konya Valiliği, askerliğini yaparken kaza sonucu hayatını kaybeden Yaşar İnce'nin durumuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, geçtiğimiz hafta bazı gazetelerde, Ferit İnce ile Fatma İnce'nin oğulları Yaşar İnce'nin yasal olarak şehit sayılması ve ailenin, şehit ailelerine tanınan haklardan yararlanması talebine ilişkin haberlerin incelendiği belirtildi. Bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı doğduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yapılan incelemede, Piyade Er Yaşar İnce'nin Mardin 70. Mekanize Tugayı Destek Kıtaları Komutanlığında askerlik görevini yerine getirirken 23 Ağustos 1993'te yaşanan talihsiz bir kazada, kalorifer kazanının patlaması sonucu hayatını kaybettiği, olay sonrasında kanuni haklardan yararlanmak için yapılan müracaatların Kara Kuvvetleri Komutanlığının 14/06/1994 tarih ve 1202 sayılı yazısı ile Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne gönderildiği ancak Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce olayın meydana geliş şekli itibariyle ilgilinin kanunen şehit sayılmadığı ve bu nedenle maaş ile diğer kanuni haklardan yararlandırılamadığı tespit edilmiştir. Konuya ilişkin yetkili yargı mercilerine yapılan başvurulardan da olumlu sonuç alınamadığı anlaşılmıştır. Diğer taraftan; şehidimizin ailesine Valiliğimizce mevcut mevzuat ve imkanlar çerçevesinde yeterli görülmemekle birlikte destek olunmaya çalışılmaktadır. Ayrıca, gazilerimize ve şehitlerimizin ailelerine yeni haklar ve imkanlar verilmesi hususunda ilgili birimler tarafından yapılan mevzuat değişikliği çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda mevzuatta meydana gelecek değişiklikler sonucu yeni bir haktan yararlanılmasının söz konusu olması durumunda şehidimizin ailesi ile irtibat kurularak verilecek bu haklardan yararlanılması için yasal işlemler başlatılacaktır. Valiliğimiz; inancımız ve geleneklerimiz gereği manevi anlamda milletimiz için çok değerli olan gazilerimize ve şehitlerimizin ailelerine destek olmaya her zaman devam edecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: