Konya ve Gaziantep'te soba faciası: 4 ölü

Konya'nın ve Gaziantep'te sobayı yakıp uykuya dalan iki çift sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti.

Konya'da meydana gelen olayda, gece sobayı yaktıktan sonra uyuyan Mazhar A. (52), eşi Menşure A. (44) ve Hamdi A.'dan (10) haber alamayan yakınları, yaptıkları kontroller sonrasında şahısların sobadan sızan gazdan zehirlendiklerini anladı.

112 Acil Servis'e bilgi verilmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, Mazhar A. ile Hamdi A.'nın karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirledi. Durumu ağır olan Menşure A. ise ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Gaziantep'de de 2 ölü

Gaziantep'teki olayda ise Osman Karaoğlan (72) ve eşi Ayşe Karaoğlan (69) gece ısınmak için sobalarını yakarak uyudu. Osman ve eşi Ayşe Karaoğlan sabaha karşı etkili olan rüzgar sebebiyle odaya sızan karbonmonoksit gazından etkilendi. Sabah evden çıkmayan yaşlı çifti kontrol etmek için evlerine giren yakınları, her ikisinin de cesediyle karşılaştı. Polis ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerin ardından yaşlı çiftin cenazeleri Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna getirildi. Yapılan otopsinin ardından çiftin cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.