Konyaaltı Belediyesi, 1 Yılda 2 Ton Atık Pil Topladı

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından 1 yılda 2 tona yakın atık pil toplandı.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından 1 yılda 2 tona yakın atık pil toplandı.

Konyaaltı Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada, okullar başta olmak üzere kamu binaları, muhtarlık, site ve iş yerlerine pil toplama kutuları yerleştirdiklerini belirtti. Böcek, kutularda bir yılda kullanım ömrünü tamamlamış veya fiziksel olarak hasara uğramış 2 tona yakın atık pil toplandığını ifade etti.

Çevreye ve doğaya telafisi olmayan izler bırakan pillerin evsel atıklardan ayrı toplanması gerektiğine işaret eden Böcek, "İlçemizde atık pil toplama alışkanlığını kazandırmak için başlatmış çalışmalardan olumlu sonuçlar aldık. Bu konuda duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Çöpe atılan atık pilin zamanla toprağı ve yeraltı sularını kirlettiğini dile getiren Böcek, cadde ve sokaklara da atık pil toplama kutuluları yerleştireceklerini kaydetti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: