Konyaaltı Belediyesinden Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü ve Konyaaltı Belediyesi tarafından kan bağış kampanyasının onuncusu gerçekleştirildi. 

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü ve Konyaaltı Belediyesi tarafından kan bağış kampanyasının onuncusu gerçekleştirildi. Konyaaltı Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen kan bağışında, ilk olarak Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve belediye çalışanları kan verdi. Böcek, kan vermek isteyen gönüllülerle kana ihtiyaç duyan kişiler arasında köprü oluşturmak istediklerini ve kan bağış kampanyası geleneğini bu sene de sürdürdüklerini söyledi. Her yıl binlerce insanın kan ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle hayatlarını kaybettiğini dile getiren Böcek, "Kan, kaynağı sadece insan olan ve yapılamayan tek madde olduğundan, sosyal bilinç oluşturacak bu tür kampanyalar daha da önem taşıyor" dedi. Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürü Haluk Uyanık ise Türk Kızılayı olarak Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu kan miktarının yüzde 82'sini karşıladıklarını ve her bir ünite kan ile üç kişinin yaşamını kurtarabileceklerini bildiren Uyanık, Konyaaltı Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen kan bağışı kampanyasının bu anlamda büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: