Konyaaltı caddesinin yüzü yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesince, Konyaaltı Caddesi yenileniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Konyaaltı Caddesindeki çalışmaları yerinde inceledi. İki konseptli bir proje oluşturduklarını kaydeden Aktekin, ilk etapta caddenin deniz tarafının parkla bütünleşmesi için çalışma yaptıklarını anlattı. Bu bölümdeki yaya yollarının yürüyüş, spor yapanlar ve engelli vatandaşlar için hazırlandığına işaret eden Aktekin, bu çalışma için özel bir malzeme tercih edildiğini vurguladı. Aktekin, şu bilgileri verdi:

''Doğal toprak orijinli tuğla kullanıldı. Bu tuğla çok kolay temizleniyor, yumuşak olduğu için yürüme konforu sağlıyor. Yağmur suyunu süzerek toprağa aktarıyor. Yol boyunca görme engelliler için geniş bir bölüm ayrıldı. Bu engellilerimiz kesintisiz bir şekilde yürüyüş yapabilecekler. Eskiden yol üstünde yolu daraltan beton oturma düzenekleri vardı, onlar kaldırıldı ve kaldırım genişletildi. Yol ile kaldırım arasındaki ve kaldırım ile deniz arasındaki engeller kaldırıldı. Taş duvarlar kaldırıldı. Buraların yeşillendirilmesiyle kaldırım parkla bütünleşmiş olacak.''

Reklam
Reklam

Mehmet Aktekin, ikinci aşamada refüjün peyzaj çalışmasının tekrar yapılacağını bildirdi. Eski büyük bordürlerin kaldırılıp daha küçük ve kibar bordür taşların döşeneceğini kaydeden Aktekin, ''Dalgalı zeminle refüj güzelleştirilecek. Refüjün başında da bir havuzumuz olacak'' dedi.

Sonbaharda diğer kaldırımın düzenleneceğini ifade eden Genel Sekreter Aktekin, bu kısmın gezinti değil, bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılacağını vurguladı. Bu bölgede daha düz ve daha sert bir zemin kullanılacağını dile getiren Aktekin, ''Dolayısıyla spor yapmak isteyenler yolun park tarafında, ulaşım amacıyla kaldırımı kullanmak isteyen, topuklu ayakkabı kullanan bireyler ise yolun diğer tarafını kullanacak'' diye konuştu.

Genel olarak caddenin ağaçlandırılacağını vurgulayan Aktekin, caddenin eskisinden daha fazla cazibeye sahip olacağını söyledi.

Bu arada Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Aktekin, 2 Nisan Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılacak Güneşevi'nde de incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz