Konyaaltı'nda Engelli Bireylere EKPSS Kursu Verilecek

 Konyaaltı Belediyesi tarafından engelli bireylere yönelik Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) hazırlık kursu açıldı.

Konyaaltı Belediyesi tarafından engelli bireylere yönelik Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) hazırlık kursu açıldı. Konyaaltı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, görme, işitme ve konuşma engelli bireylere yönelik EKPSS kursu başlatıldı. Belediyeye ait etüt merkezinde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü görevlilerince matematik ve sosyal bilgiler alanında engellilere ders veriliyor. Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezindeki sınıflarda, uzman öğretmenlerin anlatımıyla EKPSS’ye hazırlanan engelli öğrenciler, haftada 15 saat ders görüyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçen ay ortaokul öğrencilerine yönelik Liseye Geçiş Sınavı'na hazırlık etüt merkezini açtıklarını, şimdi de engelli vatandaşlar için benzer bir projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Memur olmayı hayal eden ancak uygun bir hazırlık kursu bulamayan engelli bireyler için EKPSS’ye hazırlık etüt merkezi açtıklarını kaydeden Böcek, engelli öğrencilerin kurslara büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: