Konya'da 10 katlı bina çöktü

KONYA (İHA) - Konya'da çöken 10 katlı binanın altından şuana kadar 12 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı bildirildi. Ankara ve Konya'dan özel donanımlı ekiplerin Konya'ya hareket ettikleri belirtildi.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi Kerkük Caddesi üzerinde bulunan 10 katlı bir bina akşam saatlerinde çöktü. İlk bilgilere göre binanın, kalorifer kazanının patlaması sonucu çöktüğü tahmin ediliyor. Bölgeye gelen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda enkaz altından şuana kadar 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Konya'da bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü de olay yerine gelerek, arama kurtarma çalışmalarını takip ediyor.
Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, "Tam anlamıyla bir yığılmayla karşı karşıyayız. Bir yaklaşıma göre binanın kazan dairesinde bir patlama oldu deniliyor. Ancak, çevredekiler bunu doğrulamıyor. Şuanda sorun çökme sebebi değil, çökme olayından sonra yapılması gereken kurtarma çalışmalarıdır. Bütün dikkatimizi bu yönde yoğunlaştırıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Konya Sivil Savunma İl Müdürlüğü ekibinin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini belirten Bakan Güçlü, bu gibi durumlar için özel eğitilen İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir ekibin de Ankara'dan Konya'ya hareket ettiğini söyledi. Afyon'dan da benzer bir ekibin gelmek üzere olduğunu açıklayan Bakan Güçlü, "Başbakanlık olayı takip ediyor. Konya'da uzman bir ekibin kurtarma çalışmaları sürüyor. Çevre binaları kontrol ettiriyoruz. Şuanda iki binada Bayındırlık'tan gelen ekip incelemelerini sürdürüyor. Dolayısıyla aslında konuyla ilgili ilk değerlendirmeler yapılmış durumda. Her ihtimale karşı, çevredeki binalar da boşaltıldı." diye konuştu.

Bu arada, Konya Valisi Ahmet Kayhan başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu ve ildeki bütün hastaneler alarma geçirildi.