Konya’da 23 Nisan Etkinlikleri

Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilk...

Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilk olarak Konya Valiliği’nde temsili makam değişimi gerçekleştirildi. Vali Aydın Nezih Doğan, Niyazi Usta İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Ahmet Mert Esfendivar ve Kozağaç Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencisi down sendromlu Ahmet Yayla ile sohbet ettikten sonra temsili olarak makam koltuğuna oturttu. Konya’nın temsili valisi Ahmet Mert Esfendivar, yapacakları çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi vererek, çocuklara daha fazla ilgi gösterilmesini istedi. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, burada yaptığı konuşmada, “Bayramların geleneksel kutlama metodunda yavaş yavaş bir değişiklik oluşuyor. Bu değişiklik zaman içerisinde tahmin ediyorum daha da oturacak. Bayramı bir günlük ve sadece alanda kutlanan bir şey olmaktan çıkarıp bir kaç gün etkinlikler halinde kutlamak gibi bir yönteme doğru evriliyor. Biraz daha resmiyetten uzak ama daha samimi bir ortam oluşturulmaya çalışılıyor. Çocukların gönüllerince eğleneceği bir alt yapı hazırlanmaya çalışılıyor. Yani bayramı adeta bayram gibi kutlamak amaçlanıyor” dedi. Vali Doğan, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Valilikteki programın ardından etkinlikler, Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla devam etti. Anıttaki törene İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, merkez ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla son buldu. Kültür Park Anfitiyatro’daki etkinliklere ise, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, askeri ve sivil erkan, öğrenciler, vatandaşlar ve 3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları’na katılan 23 ülkeden sporcular katıldı.

Vali Aydın Nezih Doğan’ın çocukların bayramını kutlamasıyla başlayan program, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’un günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasıyla başladı. Gürsoy, “Bugün Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun, Büyük Millet Meclisimizin Milli Egemenliğe kavuşmasının 93. Yıldönümünü büyük bir coşku gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından iki öğrenci tarafından günün anlam ve önemini belirten şiir okundu. “23 Nisan” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri, Vali Doğan, Garnizon Komutanı Yılmaz Özkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından verildi. Ödül töreninden sonra Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda hazırlanan halk oyunları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Program, bir ulusal televizyondaki yarışma programına katıldıktan sonra ünlenen Kaşıks grubunun gösterisiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: