Konya’da 23 Nisan Protokolünün Parkta Çay Keyfi

Geçtiğimiz yıl değiştirilen Milli Bayram Kutlama Yönetmeliği sonrası bu yıl 23 Nisan tüm yurtta stadyumların...

Geçtiğimiz yıl değiştirilen Milli Bayram Kutlama Yönetmeliği sonrası bu yıl 23 Nisan tüm yurtta stadyumların yerine şehir meydanlarında, parklarda ve kapalı spor salonlarında kutlandı. İlk kez stadyum dışında yapılan 23 Nisan etkinlikleri, şehir meydanlarında ve parklarda halkla iç içe kutlandı. Etkinliklerin halk ile protokolü birbirine daha da yakınlaştırdığı görüldü. Konya’da Kültür Park’ta yapılan kutlamalar sonrasında vatandaşlar protokol üyeleriyle kısa da olsa muhabbet etme fırsatı buldu. Resmi bayramlarda yakın tarihe kadar protokol skandallarının yaşandığı Konya’da eskiden eser yoktu. Kutlama sonrası eşleri de yanında olan protokol üyeleri, kamuya açık parkta oturup çay içti.

Reklam
Reklam

Kutlamalar sonrası Kültür Park’ta bir arada çay içen protokolde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya ve eşleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Ali Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, vali yardımcıları ve merkez kaymakamları bulundu. Protokol grubu yaklaşık bir saat burada muhabbet ettikten sonra Kültür Park’tan ayrıldı.

Konya’da her yıl stadyumda yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri bu yıl Kültür Park’taki amfi tiyatroda yapıldı. Törenler, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Kültür Park’ta devam etti. Öğrenciler, burada 23 Nisan’ı 3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları'na katılan 23 ülkeden gelen sporcularla birlikte kutladı.

Törende çeşitli okullardan ilköğretim öğrencileri halk oyunları sahnelerken çeşitli ülkelerden gelen milli sporcular da gösteri yaptı. Törenler, ‘Yeteneksiz sizsiniz’ programına katılmasıyla ünlenen Kaşıks grubunun gösterisiyle sona erdi. Törenlerin ardından protokol üyeleri Kültür Park’ta kamuya açık alanda oturarak çay içti. Yaklaşık bir saat muhabbet eden protokol, daha sonra Kültür Park’tan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: