Konya'da 3 Kişinin Öldürülmesi

Hadim ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği olaydan yaralı kurtulan kişi, ''Amacım sadece yarılalara yardım etmekti ancak kurşunların hedefi oldum'' dedi.

Hadim ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği olaydan yaralı kurtulan kişi, "Amacım sadece yarılalara yardım etmekti ancak kurşunların hedefi oldum" dedi. Olayın ardından ince bağırsağında çok sayıda delik olan, karaciğer ve dalağında da yıpranmalar meydana gelen Mehmet Oruç'un (55), Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesindeki tedavisi tamamlandı. Birkaç gün daha gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edilecek olan Oruç, olay günü yaşananları, AA muhabiriyle paylaştı. Cuma namazındayken silah sesi duyulduğunu belirten Oruç, imamın hutbeye çıkarken yerde yatanları fark ettiğini, durumu cemaate söylediğini ifade etti. Herkesin hemen dışarıya koştuğunu dile getiren Oruç, "Yerde yatanların yanına koştum. Ölmüş gibi duruyorlardı. Amacım sadece yaralılara yardım etmekti ancak kurşunların hedefi oldum" diye konuştu. Hastaneye kaldırılırken aklının komşularında kaldığını anlatan Oruç, şunları kaydetti: "Benim kaldırıldığım hastanede diğerlerini gördüm. Onların yaşaması için de dua ettim. Sonradan öğrendim ki onlar çoktan ölmüşler. Açıkçası üç kişiyi öldüren birinin hala olay yerinde duracağını aklımın ucundan bile geçirmemiştim. Ama adam, orada beklemiş. Üç kişinin ardından beni de vurdu. Şüphelinin daha önce de televizyonun sesini kısması istenmişti. Bu yüzden üç kişi öldürülür mü? Üstelik bu kişiyi, ölenlerden biri yanında çalıştırmış, sofrasına oturtmuştu." Hadim ilçesinde psikolojik sorunları olduğu belirtilen Mustafa E. (55), 27 Eylül'de köy camisinde cuma namazından çıkanlara rastgele ateş etmiş, olayın ardından 3 kişi ölmüş, bir kişi de ağır yaralanmıştı. Tutuklandıktan sonra cezai ehliyetinin olup olmadığının anlaşılabilmesi için Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevk edilen Mustafa E'nin, cinayetleri, televizyonun sesini kısması istendiği için işlediğini öne sürmüştü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: