Konya'da, "BAE Ticari Fırsatları" Semineri

Konya'da, "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ticari Fırsatları" semineri düzenlendi.

Konya'da, "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ticari Fırsatları" semineri düzenlendi.

BAE Sharjah Emirliği'nde bulunan Hamriyah Serbest Bölgesi Ticari İlişkiler Direktörü Saud Salim Al Mazrouei, Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, Hamriyah Serbest Bölgesi'nin, bulunduğu coğrafyada bir ticaret ve çekim merkezi niteliğinde olduğunu söyledi.

Amaçlarının Türkiye ile BAE arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek olduğunu dile getiren Mazrouei, Konya firmalarının Ortadoğu'ya ihracatlarını artırması için Hamriyah Serbest Bölgesi'ne yatırım yapmalarını istediklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Mazrouei, Hamriyah Serbest Bölgesi'nde 63 Türk firmasının faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Türkiye ile BAE arasında 2012 yılında ticaret hacminin 12 milyar dolar olduğunu ifade eden Mazrouei, "Türkiye ile BAE arasında 2011 yılına göre, 2012 yılında yüzde 120 ticaret artışı olmuştur. Türkiye ile ticaretimiz sürekli gelişiyor. Türkiye bizim kardeş ülkemizdir" dedi.

BAE'de ticari faaliyete başlamak için ayda 570 dolar yatırım yapmanın yeterli olduğunu aktaran Mazrouei, "Serbest bölge yönetimi ayrıca, Türk firmalarının faaliyetlerine en hızlı ve güvenli şekilde başlayabilmeleri için gereken tüm resmi, operasyonel ve pazar bilgilerini vermekte, firmaları faaliyete başlamaya teşvik etmektedir" diye konuştu.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: