Konya'da Büyükşehir Belediye Yasa Tasarısı'na Tepki Eylemi

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Aşağıçiğil ve Yukarıçiğil beldelerindeki bir grup vatandaş, Büyükşehir Yasa Tasarı ile beldelerinin mahalleye dönüşecek olmasına tepki

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Aşağıçiğil ve Yukarıçiğil beldelerindeki bir grup vatandaş, Büyükşehir Yasa Tasarı ile beldelerinin mahalleye dönüşecek olmasına tepki gösterdi.

Eyleme destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı basın açıklamasında, "Bu iş; Cumhuriyet Halk Partisi'ne Adalet ve Kalkınma Partisi'ne, Milliyetçi Hareket Partisi'ne, Barış ve Demokrasi Partisi'ne mensup olanların meselesi değil. Bu olay; Aşağıçiğil'in Yukarıçiğil'in burada yaşayan bütün insanların müşterek meselesidir" dedi.

Reklam
Reklam

Aşağıçiğil'deki nüfusun ilçe olma potansiyeline sahip olduğunu savunan Kart, seslerini Ankara'ya duyurana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kart, basın açıklamasının ardından bir grup vatandaşla beraber Yukarıçiğil beldesi istikametinde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: