Konya'da Doktorun Darbedilmesi

Konya'da geçen yıl Mart ayında, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta yakınları Y.T. ve V.T'nin sözlü ve fiziki şiddetine maruz

Konya'da geçen yıl Mart ayında, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta yakınları Y.T. ve V.T'nin sözlü ve fiziki şiddetine maruz kalıp darbedilen Dr. Ersin Turan'ın açtığı dava sonunda sanıklara para cezası verildi.

Konya 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme, sanıkların "kamu görevlisini yaralama, hakaret ve tehdit" suçlarını işledikleri nedeniyle sanık V.T'ye, basit yaralama suçundan bin 500 lira, hakaret suçundan 2 bin lira, tehdit suçundan ise 240 lira para cezası verdi. V.T'nin para cezasını ödemediği takdirde cezanın hapse çevrileceği de karara eklendi. Diğer sanık Y.T'ye ise hakaret suçunu işlediği kanaatine varan mahkemece 2 bin lira para cezası verildi.

Reklam
Reklam

Dr. Ersin Turan, yaptığı açıklamada, olayın ardından çok zor günler geçirdiğini ifade ederek, "Görev yaptığım yıllar boyunca hep insanlara karşı iyi niyetle hareket ettim. Bu olayda da yükselen sesler üzerine olay yerine geldim. Onlara sakin olmaları gerektiğini belirterek yardımcı olabileceğimi söyledim. Fakat şiddetli bir saldırıyla karşı karşıya kaldım" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise yazılı açıklamasında, sağlık personeline karşı yapılan saldırıların hiçbir şekilde savunulamayacağını belirtti.

Mahkemelerin son zamanlarda vermiş olduğu kararların sağlıkta şiddet yoluna başvuranlar için caydırıcı nitelikte olduğunu ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:

"Müdürlük olarak yaptığımız çalışmalarla sağlıkta şiddet konusunda duyarlılığımızı ortaya koymaktayız. 2012'de hasta haklarıyla ilgili olarak hastanelerimizde toplam 19 eğitim programı düzenleyerek vatandaşlarımızı ve personelimizi bu konuda duyarlı hale getirme çabasındayız. Mevlana şehri Konya'da hoşgörünün ön plana çıkması, hasta ve çalışanlar arasında en üst seviyede duyarlılığın oluşması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Şiddet, hak arama aracı olarak kullanılamaz. Mahkemenin vermiş olduğu bu son karar, bu düşüncemizde ne kadar haklı olduğumuzu göstermiştir. Umarım Dr. Ersin Turan arkadaşımızın yaşadığı bu şiddet olayı, son hadise olarak hafızalarımızda kalır ve devamı gelmez."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: