Konya'da Galatasaray-Fenerbahçe Taraftarları Arasında Gerginlik

Konya'da Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 2. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından her iki...

Konya'da Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 2. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından her iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Ezeli rakiplerini 2-1'lik skorla yenen takımlarının galibiyetini kutlayan sarı-lacivertli taraftarlar, aynı alana gelen sarı-kırmızılı taraftarlar saldırdı.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 2. haftasında Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'ı kendi sahasında 2-1'lik skorla yendiği maçın bitiş düdüğü ile birlikte sarı-lacivertli taraftarlar Zafer Meydanı'nda toplandı. Ellerinde bayraklarla alana gelip meşale yakan sarı-lacivertli taraftarlar takımları lehinde sloganlar atarak galibiyeti kutladı. Ezeli rakipleri Galatasaray aleyhine de sloganlar atan rakip taraftarların kutlamaları sırasında aynı alana gelen sarı-kırmızılı taraftar arasında gerginlik yaşandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar sevinç gösterilerinde bulunan ve kendilerine gönderme yapan Fenerbahçeli taraftarlarının arasına dalarak grubu dağıttı. Yaşanan arbede sırasında rakip taraftarlardan bazıları birbirlerine saldırdı. Taraftarlar arasında yaşanan bu gerginlik alanda maç öncesi güvenlik önlemi alan çok sayıda polis tarafından daha fazla büyümeden önlendi. Polisler tarafından tekrar iki gruba dağıtılan taraftarlar, aralarındaki 50 metrelik mesafeden birbirlerine sözlü sataşmalarını sürdürdü. Olayların büyümesini önlemek için yoğun çaba sarf eden polislerle zaman zaman taraftarlar arasında da gergin anlar yaşandı.

Reklam
Reklam

Galatasaray taraftarları yaşanan bu arbedenin ardından ellerine geçirdikleri sarı-lacivertli takımın bayrağını yakma girişimde bulundu. Polisin müdahale etmesiyle sarı-kırmızılı taraftarlar bayrağı yakmaktan vazgeçti. Uzun süre alandan ayrılmayarak takımlarına mağlup olmasına rağmen destek veren Galatasaraylılar karşılarında kutlama yapan Fenerbahçeli taraftarın arkasına dolanıp saldırmak istedi. Yaşanan bu koşuşturmacının ardından araya giren polisler tarafından engellenen Galatasaraylılar, İnce Minare önünde toplandıktan sonra Zafer Meydanı'na doğru tekrar yürüyüşe geçti. Fenerbahçeli taraftarlar da Alaaddin Otobüs duraklarının bulunduğu yere geçerek kutlamalarına burada devam etti. Bir süre caddeyi trafiğe kapatan Fenerbahçeliler, durdukları araçları sallayarak sevinçlerini ortaya koydu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar her iki takım taraftarları araç konvoyu oluşturarak takımlarına destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: