Konya'da hırsızlık çetesi çökertildi

KONYA (İHA) - Konya'da, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen "Şafak 1 Operasyonu"yla birçok hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen çete çökertildi. Şüphelilerin kaldığı eve baskın düzenleyen polis, 1'i bayan 4 kişiyi gözaltına alırken, çok sayıda çalıntı malla 2 adet tabanca ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Oto Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, oto, otodan hırsızlık, oto kullanım hırsızlığı ve diğer hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı. Belirlenen şüphelileri takibe alan polis, saat 05.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Cedidiye Mahallesi Şair Fahri Sokak'ta 42 BR 823 plakalı otomobil içerisinden 2 kişinin koli ve çuvallarla Yıldız Apartmanı'na bir şeyler taşıdıklarını görerek harekete geçti. Polislerin geldiğini gören şüphelilerin içinde sigaraların bulunan çuvalları bırakarak bina içerisine kaçmaları üzerine apartmanın çevresi ablukaya alındı. Oto çevresinde yapılan araştırmada şüphelilerden M.H.B. (24), 42 BR 823 plakalı otomobilin önünde park halindeki kamyonetin altında gizlenirken yakalandı. Diğer şüphelilerin evde gizlenmeleri üzerine savcılıktan alınan izinle binaya yaklaşık bir saat sonra operasyon düzenlendi. Apartmanın ikinci katında saklanan şahısların kapıyı açmaması üzerine polisler kapıyı kırarak içeri girdi. Evde yapılan aramada S.D. (20), M.Ş. (25) ile M.A. (19) gizlendikleri yatak odasında yakalanarak gözaltına alındı. Polise gözaltı sırasında güçlük çıkaran şüphelilerden Murat Ş. çekim yapan polis kamerasını tekme atarak kırdı. Sağlık kontrolü için geniş güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'ne götürülen şüpheliler görüntü almak isteyen gazetecilere de saldırdı. Şüpheliler sorgularının tamamlanması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

Evde ve otomobilde yapılan aramalarda; 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancalara ait 13 adet fişek, 1 adet sustalı tabir edilen bıçak, çeşitli markalara ait uzun namlulu silah mermisi, bir miktar esrar, çok sayıda çeşitli markalarda sigara, alkollü içecek, elektronik eşya, ziynet eşyası, 2 adet cep telefonu, televizyon, VCD player, müzik setinin de bulunduğu çok sayıda çalıntı mal ele geçirildi. Çalıntı malların piyasa değerinin yaklaşık 50 bin YTL olduğu kaydedildi.

Öte yandan, yapılan incelemelerde aynı şahısların 5 otomobilin çalınması olayına da karıştıkları ve bu sayının artabileceği bildirildi. Polisin "Şafak 1" adını verdiği operasyonda yakalanan şüphelilerden M.H.B'nin çeşitli suçlardan 17, M.Ş'nin 10, M.A'nın 45 suç kaydının olduğu öğrenildi. Devam eden operasyonda ele geçirilen çalıntı malların çok daha fazla olduğu ve bunların bulunması için çalışmaların devam ettiği, gözaltı sayısının da artabileceği belirtildi.