Konya'da market açılışında patlama

Konya'da bir marketin açılışı sırasında içinde yanıcı madde bulunan uçan balonların alev alarak patlaması sonucu çoğu çocuk 30'dan fazla kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, il merkezine bağlı Selçuklu ilçesi Binkonutlar Mahallesi'nde bulunan bir marketin açılışı sırasında havaya bırakılmak üzere bekletilen ve içinde yanıcı madde bulunduğu belirlenen yüzlerce balon, belirlenemeyen bir nedenle alev alarak patladı.

Patlamayla meydana gelen alev sonucu balonların altında bulunan onlarca vatandaş vücutlarının çeşitli yerlerinden yanarak yaralandı. Yaralıların olay yerine gelen ambulanslara önce binmek istemesi üzerine izdiham yaşanırken, vücudunun çeşitli yerleri yanan çoğu çocuk 30'dan fazla vatandaş ambulanslarla Konya Numune Hastanesi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirilirken, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi. Konya Valisi Osman Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, açılışa katılmadan ayrıldı.