Konya’da Rahvan At Yarışları Heyecanı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Rahvan At Yarışları büyük heyecana sahne oldu.Beyşehir Gölü...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Rahvan At Yarışları büyük heyecana sahne oldu.

Beyşehir Gölü kıyısındaki Soğla bölgesinde bulunan at yarışı pistinde Beyşehir Uluslararası Göl Festivali çerçevesinde Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları büyük bir çekişme ve mücadeleye sahne oldu. Türkiye’nin değişik birçok ilinden getirilen atların koştuğu yarışları, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atçılıktan Sorumlu Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü Başkanı Erdal Poyraz, belde belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar izledi.

Reklam
Reklam

YARIŞLARDA CİRİT OYUNLARI DA YAPILACAK

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atçılıktan Sorumlu Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral, Türkiye’nin birçok ilçesinde hafta sonu Rahvan At Yarışları yapıldığını belirterek, “Üç yarış olmasına rağmen şu anda 80 civarında atın katılımı var. Güzel bir şey. Türkiye genelinde, bir Karadeniz’de, bir Ege’de, bir Konya bölgesinde, İç Anadolu’da üç tane yarış var yani. Her tarafta şenlik var, halkımız geliyor, memnun oluyor. Bunu daha ileriki dönemlerde cirit oyunlarıyla ilgili birleştirerek yapmayı düşünüyoruz. Rahvan At Yarışları öncesinde ikili cirit müsabakaları yaparak onu da daha iyi tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü Başkanı Erdal Poyraz da, Beyşehir’in Selçuklu İmparatorluğu’nun harp atlarının yetiştirildiği bir yer olduğunu, bu tür rahvan at yarışı etkinlikleri ile bu sporu bölgede yeniden canlandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

YARIŞLAR NEFES KESTİ

Yarışlar, baş, baş altı, tozkoparan, büyük ve küçük orta, deste, üçlü, dörtlü ve beşli taylar kategorilerinde yapılırken, Arap ve İngiliz atlarının koşuları da nefes kesti. Yarışlar esnasında bir jokey bindiği atından düşerek yarışma dışı kaldı. Binici kazayı yara almadan atlatırken, koşmaya devam eden at uzun süren kovalamacanın ardından yakalandı.

Reklam
Reklam

Yarışma sonunda baş kategorisinde Konya bölgesinden Mustafa Küçükmeral’ın atı birinci, Antalya bölgesinden Erdoğan Yıldız’ın atı ikinci ve yine aynı bölgeden Mustafa Kara'nın atı üçüncülük derecesini elde etti.

Yarışmada çeşitli kategorilerde dereceye giren yarışmacılara, kupa ve madalyaları düzenlenen törenle protokol üyeleri tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz