Konya'da Sağlık Çalışanlarına Kurumsal Iletişim Eğitimi

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kurumlarında görev yapan çalışanlara, "Kurumsal İletişim ve Resmi Yazışma Kuralları" konulu eğitim düzenlendi.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kurumlarında görev yapan çalışanlara, "Kurumsal İletişim ve Resmi Yazışma Kuralları" konulu eğitim düzenlendi. Konya Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Ahmet Ergin, sağlık alanında iletişim kurma becerisinin önemine değindi. Hasta ve yakınlarının davranışlarını etkili iletişim kurarak çözebilmenin ve onların tavırlarını önceden anlayabilmenin sağlık alanında çok önemli olduğunu belirten Ergin, hastanın durumu hakkında endişeli bekleyiş içinde olan hasta yakınıyla iyi iletişim kurmanın, yaşanabilecek çoğu sıkıntının daha başlamadan sona ermesini sağlayabileceğini söyledi. Güler yüzlü ve iyi empati kurabilen sağlık çalışanıyla karşılaşan hasta ve yakınlarının, olumsuz düşüncelerinin kısa sürede değiştiğini gördüklerini ifade eden Ergin, şunları kaydetti: "Sağlık çalışanlarının davranışları, hasta ve yakınlarının sağlık camiasına olan bakış açılarını etkilemektedir. Kamudaki tüm birimlerimiz, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için hizmet yarışı içindeler. Kendilerini geliştirmekten korkanlar ve yeniliklere kapalı olanlar bu yarışta geri kalırlar ve bizimle ortak hedefe koşamazlar. Bu nedenle aynı dili konuşmamız ve birbirimizi anlamamız, hedeflere kolay ulaşmamızı sağlamakla birlikte, milletin hayır duasını almamızı da sağlayacaktır." Daha sonra, İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim Birimi çalışanlarından Hemşire Ayşegül Yılmaz ve İl Sağlık Müdürlüğünde görevli sağlık memuru Ufuk Yeşil, tarafından katılımcılara, "‘Sağlıkta Kurumsal iletişim ve Resmi Yazışma Kuralları" konularında eğitim verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: