Konya'da şiddetli rüzgar -Şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar ve tabelalardevrildi, binaların çatısı uçtu-Zincirleme trafik kazalarında ilk belirlemeleregöre 1 kişinin yaşamını yitirdiği, yaralıların olduğu bildirildi

Konya'da fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor.

Konya'da fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor.

Öğle saatlerinde Konya ve ilçelerinde şiddetli rüzgar ve kum fırtınası etkisini göstermeye başladı. Rüzgarın şiddetiyle kent merkezindeki ve ilçelerdeki ağaçlar, tabelalar devrildi, binaların çatıları uçtu.

Fırtına nedeniyle Konya Ankara karayolunun 60. kilometresinde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. İlk belirlemeye göre 1 kişinin öldüğü, yaralıların olduğu bildirildi.

Yaralılara müdahale etmek için olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, görüş mesafesinin azalması nedeniyle görev yapmakta zorlandı. Yaralılar, yoğun trafik nedeniyle ambulanslarla hastaneye götürülemeyince karşı güzergahtaki araçlara bindirildi.

Reklam
Reklam

Nefes almakta güçlük çeken vatandaşlar sağlık ekiplerinden oksijen desteği istedi. Kaza yerine gelen bazı kurtarma araçları da maddi hasarlı kazaya karıştı. Polis, olumsuz hava şartları nedeniyle yolu trafiğe kapattı. Kaza bölgesinde onlarca araç, yolun trafiğe açılmasını bekliyor.

Bölgeye, sivil savunma, itfaiye, sağlık, polis ve karayolları ekipleri sevk edildi.Çalışmalar devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: