Konya'da Stk’lardan Mısır’daki Darbeye Sert Eleştiri

Konya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri bir araya gelerek, Mısır’da yaşananları sert bir dille eleştirdi.Kayalıpark...

Konya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri bir araya gelerek, Mısır’da yaşananları sert bir dille eleştirdi.

Kayalıpark Meydanı’nda toplanan ve aralarında AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un da bulunduğu 99 sicil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık bin kişi, sloganlar atarak, Mısır’da yapılan askeri darbeyi protesto etti. STK Temsilcileri adına basın açıklaması yapan Konya STK İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Arap Baharı olarak bilinen son gelişmelerin, başta Tunus olmak üzere, Libya ve Mısır değişiminin, diğer ülkeleri etkileyerek yeni bir duruş ortaya çıkarttığını belirtti. Oluşan durumlarla birlikte bazı ülkelerin, temel yapılarının gelişerek şekillendiğini ifade eden Başkan Selvi, “Yaşanan sürecin bir kaos değil, özünde halkların değer yargılarına önem veren bir anlayış olduğunu gördük. Geniş kitlelerde bir ümit ışığı yansıdı. Halkın tasvibini alan idareciler, görevlerinin başına geldiler” dedi.

Reklam
Reklam

Diktatörlük yaparak başa gelenlerin, seçmenlerce ihraç edildiğini vurgulayan Başkan Selvi, “Bu durumu hazmedemeyen zorbalar, bir iç muhasebe yapmak yerine, çok iyi bildikleri iki yöntemle emellerine erişmek istediler. Bunlardan birisi, hukuk dışı yollarla meşruiyet zeminini yok etmek, ikinci olarak da, komplolar kurup provokasyonlar yapmaktır” şeklinde konuştu.

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin etkisizleştirilmesi için, yetki daralmaları ve engellemeleri yapıldığını vurgulayan Başkan Selvi, “Milletin seçtiğini derdest edenler, millet iradesini hiçe sayanlar, bize göre tarihi bir hata yaptılar. Oldu bittiler ile halk üzerinde uygulayacağı baskılarla, saltanatlarını sürdüreceklerini sandılar ama yanıldıklarını çok kısa zaman sonra öğrenecekler” diye konuştu.

Kayalıpark Meydanı'nda olası bir olaya karşı Çevik Kuvvet ekipleri hazır bekledi. Açıklama sonrası topluluk olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: