Konya'da Tarihi Dönüşüm Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, yıllardır gündemde olan Tarihi Bedesten Çarşısı Dönüşüm Projesi'ni başlattı. Mevlana Kültür...

Konya Büyükşehir Belediyesi, yıllardır gündemde olan Tarihi Bedesten Çarşısı Dönüşüm Projesi'ni başlattı.

Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında gerçekleştirilecek 'Tarihi Bedesten Çarşısı Sağlıklaştırma ve Dönüşüm Projesi'nin başlangıcı nedeniyle Kapu Camii önünde bir tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, törende yaptığı konuşmada, Tarihi Konya Çarşısı'nın yenilenmesi ve tarihi görkemine yeniden kavuşturulması projesini büyük bir heyecanla başlatıyoruz." dedi.

Projeyi tamamlayabilmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını ifade eden Akyürek, çarşıda çok sayıda türbe, sur duvarı, cami, sokak, okul, medrese ve tescilli yapı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi'nin önemli bir ayağını oluşturan 'Tarihi Bedesten Çarşısı Sağlıklaştırma ve Dönüşüm Projesi'nin daha kaliteli, yaşanabilir mekânlar ortaya çıkaracağını ifade etti.

Proje tamamlandığında tarihi çarşıda tarih ile bütünleşmiş yeni mekânlar ile alternatif turizm destinasyonu ortaya çıkacağını vurgulayan Başkan Akyürek, bölgede tarihi, kültürel ve mimari özelliği olan 300’e yakın yapının restore edilmiş olacağını söyledi.

"YERYÜZÜNDE DEVAM EDEN EN ÖNEMLİ RESTORASYON PROJESİ"

Dünya Tarihi Şehirler Birliği ile İpek Yolu Şehirleri Birliği’nin çalışmayı takip ederek dünya gündemine taşıdığını anlatan Başkan Akyürek, “Akçeşme bölgesiyle, Alaaddin Tepesi ve çevreyle birlikte bu çalışma şu anda yeryüzünde devam eden en önemli, en geniş alanda yapılan tarihi restorasyon projesini oluşturuyor. Tarihi kent merkezi çalışmasını tamamladığımızda dünyanın en önemli yenileme projesi olarak şehrimize birçok ödül kazandıracaktır.” dedi.

Başkan Akyürek, projenin tamamlanmasından sonra halen günlük ziyaretçi sayısı 10 bin olan Tarihi Konya Çarşısı’nın ziyaretçilerinin 110 bini geçeceğini, yıllık cirosu 300–350 milyon TL olan esnafın cirosunun da en az 4 katına çıkacağını söyledi.

Reklam
Reklam

'Tarihi Bedesten Çarşısı Sağlıklaştırma ve Dönüşüm Projesi' konuşmaların ardından protokol üyelerinin hep birlikte düğmeye basmasıyla başladı.

Proje kapsamında, toplam 2 bin 687 dükkân ve bağımsız bölüm, 40 sokak bulunuyor. 95 bin metrekarelik alandaki projenin toplam kapalı alanı 180 bin metrekare. Proje kapsamında 84 sokak cephe düzenlemesi, 7 cadde cephe düzenlemesi yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: