Konya'da tüyler ürperten olay!

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesindeki bir evde, derin dondurucunun içinde 6 ile 11 yaşlarında 4 çocuk cesedi bulundu.

KONYA (İHA) - Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesinde oyun oynamak için kullanılmayan derin dondurucuya giren 4-6-8 ve 11 yaşındaki 4 kardeş, derin dondurucunun kapısının üzerlerine kapanması sonucu havasızlıktan boğularak can verdi. Çocukların amcası, "O dolap içerden örtülmez" diyerek şüphelerini dile getirdi.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/4-kardes-ihmal-kurbani-mi-oldular/6451/166769/)

Olay Kulu ilçesi Tavşançalı Beldesine bağlı Uzunkuyu Mahallesi Alibey Yaylası'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre babaları yaylada çoban olan Hasan Mehmet Üçer'in çocukları Saime (4), Aynur (7), Ozan (10), Ebru (11) Üçer, oyun oynamak için evden ayrıldı. Çocuklardan uzun süre haber alamayan ailesi ve yakınları komşuları tarafından çocuklar aranmaya başlandı. Yapılan aramalar neticesinde terk edilmiş olan eve giren komşulardan Ömer Dağhan, derin dondurucunun kapısını açınca çocukların cesetleriyle karşılaştı.

Reklam
Reklam

Durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, evin etrafını kordon altına aldı. Çocuklarının ölüm haberini alan baba Hasan Mehmet ve anne Nazmiye Üçer olay yerine gelerek büyük üzüntü yaşadı. Üçer ailesi ve yakınları çocukların ölümüyle birlikte Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemelerin ardından çocukların cesetleri, cenaze aracıyla otopsi yapılmak üzere Ankara'ya Adli Tıp'a gönderildi.

Terk edilmiş evin genellikle gençler tarafından kullanıldığını ifade eden mahalle sakinleri, çocukların cesetlerin bulunduğu boş eve sürekli geldiğini ve burada oyun oynadıklarını belirterek, oyun oynamak için derin dondurucuya girdikleri sırada kapağın üzerlerine kapandığını ve içeride havasızlıktan öldüklerini dile getirdi. Olayı derin dondurucunun önünde anlatan mahallenin gençleri ise, başka çocuklarının da aynı durumla karşılaşmaması için derin dondurucunun kilidini ayaklarıyla kırıp kapısını kapattılar. Çocuklardan geriye ölen kardeşlerden Leyla Üçer'in isminin yazılı olduğu tahtadan bir oyuncağın kalması yürekleri parçaladı..

Reklam
Reklam

ÇOCUKLARIMI ELLERİMLE ÇIKARDIM

Çocukların babası Mehmet Üçer, ben berbere gittikten sonra saat 14.30 gibi eve geldim. Çocuklar oynuyorlardı. Bir şeyler yemeleri için anneleri bir yemek hazırladı. O arada kayboldular. Saat 16.30'a kadar aradık. Ben aramak için başka bir yere gittiğimde ölüm haberleri geldi. Buzdolabına girmişler. Çocuklarımın cesetlerini kendim çıkardım. O dolaba nasıl sığdıklarını bilmiyorum ama çıkarırken çok zorlandım" dedi.

Komşulardan Mehmet Ali Kanat ise, çocukların oyun oynamak için dolaba girdiklerini anlatarak, "Dolabın kapısının açılmasıyla çocuklardan bir tanesi yere düşmüş. Çocukların hepsi havasızlıktan ölmüş" dedi.

Olayın duyulmasıyla birlikte çocukların can verdiği eve giderek incelemelerde bulunan Tavşancıla Belediye Başkanı Hüseyin Baysal'da, kameralara olay hakkında bilgi verirken gözyaşlarına hakim olamadı.Üzüntüden bitkin düşen anne Nazmiye Üçer'de taziye evinde yakınlarıyla birlikte çocukları için gözyaşı döktü.

AMCA: İÇERİDEN KİLİTLENMEZ

Olayın ardından bölgeye giden NTV muhabiri Gökhan Gerçek, "Tam bir yokluk hikayesi. Aile aslında Cihanbeyli’de yaşıyor ama baba iş bulamadığı için buraya geliyorlar. Baba Mehmet Üçer, aylık 350-40 milyon lira maaşla çobanlık yapıyor. Ve ölüm haberleriyle yıkılmış durumdalar" şeklinde aktardığı olayı, aileye sordu.

Reklam
Reklam

Baba Mehmet Üçer: "Haber bana geldi... Dolabın içinde bulunmuş çocuklar. O kadar da büyük değil nasıl girdilerse...

Amca Mustafa Üçer: Her zaman oynadıkları yer ve orada oyuncakları da var... İşten döndüğümde telefon açtılar ve 'size mi geldiler?' diye sordular... Saat altı gibi aradılar ve çocukları bulduklarını söylediler...

İki kapaklı, yandan açmalı bir dolap. O dolap içeriden örtülmez. Çocuğun içeri girip de örtmesi...