Konya'da Yeni Tramvayların Rengini Halk Belirliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandıracağı 60 adet yeni tramvayın renklerini Konya halkı belirliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehre kazandıracağı 60 adet yeni tramvayın renklerini Konya halkı belirliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Zafer Meydanı'na kurulan stantta tercihte bulundu.

Konya'nın raylı sistemde önemli bir süreci yaşadığını ifade eden Akyürek, KONYARAY Projesi'nin en önemli ayaklarından birinin tramvayların yenilenmesi, hafif metro taşıtlarının şehre kazandırılması olduğunu belirtti.

Renk seçimini Konya halkına bıraktıklarını belirten Başkan Akyürek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Objektif, adil bir süreç yaşıyoruz. Hemşehrilerimiz oylarını konya.bel.tr ve tramvayinisensec.com internet adresleri ile şehrin 6 noktasına kurduğumuz stantlarda kullanabiliyor. Ayrıca mahallelerde anketörler aracılığıyla da tercihler yapılıyor. Böylece tramvayımızın ana rengini hemşehrilerimiz belirlemiş oluyor. Tramvayın üzerinde aynı zamanda Selçuklu motifleri de bulanacak. Konya'mızı rengarenk tramvaylarla tanıştırmak istiyoruz. 8 tane tercih sunduk. Hemşehrilerimizin tercihleri kararımızı oluşturacak. 14 Mart Perşembe akşamına internet siteleri ile Zafer Camlı Köşk, Kent Plaza AVM, Kule Site AVM, M1 Tepe AVM, Büyükşehir Belediyesi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi'ndeki anket merkezlerinde tercihte bulunulabiliyor."

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: