Konya'da Zeytin Ve Zeytinyağı Günü Düzenlenecek

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmak için Konya'da zeytin ve zeytinyağı günü düzenlenecek.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi tarafından zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmak için Konya'da zeytin ve zeytinyağı günü düzenlenecek. Konya Ticaret Odası'ndaki etkinlik yarın saat 09.00'da "Zeytinyağı ve zeytinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ve mutfaktaki yeri ve nefaseti" konulu konferansla başlayacak. Ardından, gurme Vedat Başaran, İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Eren Akçiçek ve UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Tibet'in yer alacağı panel düzenlenecek. Başaran'nın zeytinyağlı yemeklerin yapılışıyla ilgili mutfak sırlarını paylaşacağı etkinlik, zeytin ve zeytinyağı tadımıyla sona erecek. - "Sağlıklı yaşamayı isteyen herkesi bekliyoruz" UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Tibet, etkinliği Uluslararası Zeytin Konseyi'nin Bornova Zeytincilik İstasyonu, Aydın Ticaret Borsası ve UZZK Kalite Kontrol Programı üyeleri Ana Gıda, Ant Gıda, Kristal ve Tariş'in destekleriyle düzenlediklerini belirtti. Türkiye'nin zeytin üretme potansiyeli yüksek ülke olmasına rağmen ürün tüketiminde birçok Avrupa ülkesinin gerisinde bulunduğuna dikkati çeken Tibet, şunları kaydetti: "Biz, zeytinyağını doğanın insana armağan ettiği mucize olarak görüp, zeytinyağıyla yapılan her yemeği de kültürel miras kabul ediyoruz. Bundan dolayı bu etkinliği halkımıza zeytinyağını daha çok sevdirebilmek, sağlığımıza olumlu etkileri daha çok kişiye duyurabilmek, mutfakta tat ve nefaset üzerindeki etkisinin ip uçlarını meraklılarına anlatabilmek için düzenliyoruz. Etkinliğimize sağlıklı yaşamayı ve yaşlanmayı isteyen herkesi bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: